Evde Klasik Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağıun
- 2,5 su bardağıılık su
- 1/2 su bardağıılık süt
- 1 paketinstant maya
- 3 tatlı kaşığıtoz şeker
- 2 tatlı kaşığıtuz
Evde Klasik Somun Ekmek Tarifinin Püf Noktası
Suyun ve sütün ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini ve hamurun daha iyi kabarmasını sağlar. Pişirme aşamasında fırının içine koyacağınız su dolu kap sayesinde ekmeğinizin kabuğu daha çıtır çıtır olacaktır. Bu su dolu kap nem dengesini sağlar ve ekmeğinizin iç dokusuna da nefis etkilerde bulunur.
Evde Klasik Somun Ekmek Tarifinin Pişirme Önerisi
Eğer varsa ekmeğinizi pizza taşının üzerinde pişirerek taş fırında pişmiş etkisi yaratabilirsiniz. Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişebilir.
Evde Klasik Somun Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, instant maya ve toz şekeri alın. Güzelce karıştırın ve birkaç dakika bekletin.
- Ardından üzerine tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin. Bu aşamada unu kontrollü bir şekilde ilave etmeye özen gösterin.
- Ardından güzelce yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ardından üzerini streç film yardımıyla hava almayacak şekilde kapatın ve oda sıcaklığında 1 - 1,5 saat kadar dinlendirin.
- Dilenen ve iki katına çıkan hamuru 5 eşit parçaya bölün.
- Tezgahı hafifçe unlayarak bezelere somun ekmek şeklini verin.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine ekmekleri aktarın. Orta kısmına bıçak yardımıyla çizik atın.
- Üzerini çok hafif unlayın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının içerisine içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap koyun.
- Ardından ekmeğinizi fırınlayın. Yaklaşık 30 -35 dakika kadar üzeri kızarıp kabuğu çıtırlaşana kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder