FIRINDA MAKARNA TARİFİ


Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paketfırın makarna
  • 1,5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)

    Beşamel Sos İçin:

  • 4 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 3 yemek kaşığıun
  • 2,5 su bardağısüt
  • 1/2 adetmuskat cevizi

Fırında Makarna Tarifinin Püf Noktası

Makarnaları çok fazla haşlamadan sosuyla buluşturup önceden ısıtılmış fırında sıcağı sıcağına pişirmeye dikkat edin.

Fırında Makarna Tarifinin Pişirme Önerisi

Fırın makarna harcına arzu ettiğiniz peynir çeşidi ve incecik kıyılmış taze yeşillikler ekleyebilirsiniz.

Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.
  2. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  4. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  5. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün.

     
  6. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.
  7. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırın makarnamız hazır, afiyet olsun!

Yorumlar