Fodula Tarifi İçin Malzemeler
1 adettam buğday ekmeği(yuvarlak)
3 yemek kaşığısıvı yağ
1 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
400 gramdana kuşbaşı eti
2 adethavuç(küp doğranmış)
1 su bardağıbezelye
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığırezene
1 çay kaşığıanason
2 su bardağısu
2 adetdomates(kabukları soyulup, doğranmış)
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığıtereyağı
2 yemek kaşığıadaçayı
Fodula Tarifinin Püf Noktası
Ekmek içlerini 160 derecede 15 dakika fırınlarsanız, sonrasında galetaunu olarak kullanabilirsiniz.
Fodula Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika kadar bu şekilde kavurun.
- Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.
- Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.
- Suyunu çeken etli karışımı bu ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, ada çayı ile beraber kavurun.
- Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağını üzerine yayın.
- 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder