- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
İzmir Bomba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 90 grammargarin
- 1/2 çay bardağısıvı yağ
- 1/2 çay bardağıyoğurt
- 1 yemek kaşığı (tepeleme)pudra şekeri
- 1 çay kaşığıkabartma tozu
- 2,5 su bardağıun
- 450 gramçikolata kreması(buzdolabında bekletilmiş)
İzmir Bomba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?- Derin bir karıştırma kabında margarin, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve unu, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Gerekirse az bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.
- Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika buzdolabında bekletin.
- Dinlenmiş olan hamurdan 15 parça küçük bezeler oluşturun.
- Tüm bezeleri tezgahta incecik açın ve buzdolabında beklettiğiniz sürülebilir çikolatadan dondurma kaşığı ile hamurun üzerine koyun.
- Hamuru çikolatanın üzerine doğru bohça gibi sarın ve fazlalığı kesin.
- Hamuru topladığınız kısım altta kalacak şekilde pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri 15 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle tüketin!
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder