Antakya Kömbesi Tarifi

Antakya Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
  • Kömbe Baharatı İçin:
  • 1 tatlı kaşığıtarçın
  • 1 tatlı kaşığımuskat cevizi rendesi
  • 1 tatlı kaşığımahlep
  • 1 tatlı kaşığızencefil
  • 1 tatlı kaşığıyenibahar
  • 1 tatlı kaşığıkaranfil
  • 2 tatlı kaşığıdamla sakızı
  • Kömbeler İçin:
  • 150 gramtereyağı
  • 1 çay bardağısıvı yağ
  • 1 çay bardağısüt
  • 1 su bardağışeker
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığıkömbe baharatı
  • 1 çay bardağıceviz içi (ince çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığınişasta
  • 4 su bardağı (tepeleme)un
  • 1-2 yemek kaşığısusam
Antakya Kömbesi Tarifinin Püf Noktası
Malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalı.

Antakya Kömbesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk önce tereyağını eritip, ılıması için kenara alıyoruz.
  2. Un ve susam hariç, kalan diğer malzemeleri tereyağı ile birlikte karıştırıyoruz.
  3. Unu azar azar ilave edip yoğuruyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizde yuvarlıyoruz.
  5. Susama batırıp kömbe tahtasına bastırıyoruz. Masaya ters çevirip bir kere vurduğunuzda hamur tahtadan çıkacaktır.
  6. Tepsiye aralıklarla yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  7. Pişip soğuyan kömbeleri nem almayacak kutu içerisinde saklayınız. Afiyet olsun.

Yorumlar