Antakya Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
- Kömbe Baharatı İçin:
- 1 tatlı kaşığıtarçın
- 1 tatlı kaşığımuskat cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığımahlep
- 1 tatlı kaşığızencefil
- 1 tatlı kaşığıyenibahar
- 1 tatlı kaşığıkaranfil
- 2 tatlı kaşığıdamla sakızı
- Kömbeler İçin:
- 150 gramtereyağı
- 1 çay bardağısıvı yağ
- 1 çay bardağısüt
- 1 su bardağışeker
- 1 paketkabartma tozu
- 1 tatlı kaşığıkömbe baharatı
- 1 çay bardağıceviz içi (ince çekilmiş)
- 2 yemek kaşığınişasta
- 4 su bardağı (tepeleme)un
- 1-2 yemek kaşığısusam
Antakya Kömbesi Tarifinin Püf Noktası
Malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalı.
Antakya Kömbesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce tereyağını eritip, ılıması için kenara alıyoruz.
- Un ve susam hariç, kalan diğer malzemeleri tereyağı ile birlikte karıştırıyoruz.
- Unu azar azar ilave edip yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Susama batırıp kömbe tahtasına bastırıyoruz. Masaya ters çevirip bir kere vurduğunuzda hamur tahtadan çıkacaktır.
- Tepsiye aralıklarla yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Pişip soğuyan kömbeleri nem almayacak kutu içerisinde saklayınız. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder