ZENCEFİLLİ KURABİYE (YILBAŞI KURABİYE ) TARİFİ


Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gramtereyağı
  • 1 adetyumurta
  • 4 su bardağıun
  • 1/2 su bardağıesmer şeker
  • 1/2 su bardağıpekmez
  • 1 çorba kaşığıtoz tarçın
  • 1 çorba kaşığıtoz zencefil
  • 1 çay kaşığıtoz karanfil
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 paketvanilin

Zencefilli Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Aynı tarifi pirinç unu kullanarak glutensiz olarak hazırlayabilirsiniz.

Zencefilli Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi

Kurabiyeleri 10 dakikadan fazla pişirmeyin.

Zencefilli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Esmer şeker ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 2 dakika mikserle çırpın.
  2. Yumurtayı ekleyip karışana kadar mikserle çırpın.
  3. Pekmezi ekleyip karışına kadar mikserle çırpın.
  4. 2 bardak elenmiş un ve diğer tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp hamura ekleyin, iyice karıştırın.
  5. Kalan unu eleyin ve yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun
  6. Kıvamının uygun olduğunu düşündüğünüzde eklemeyi durdurun.
  7. Hamurunuzu buz dolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
  8. Fırınınızı 180 derece turbo ayarada ayarlayın.
  9. Kurabiyelerinizi merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın ve şekil verip fırın tepsisine dizin.
  10. Tam 10 dakika pişirin.
  11. Çıkarttığınızda yaklaşık 15 dakika kendine gelmesini bekleyin sonra ister süsleyin ister hemen servis edin. Afiyet olsun.

Zencefilli Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi

Süsleme için tüp glazürler kullanabilirsiniz.

Yorumlar