Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gramtereyağı
- 1 adetyumurta
- 4 su bardağıun
- 1/2 su bardağıesmer şeker
- 1/2 su bardağıpekmez
- 1 çorba kaşığıtoz tarçın
- 1 çorba kaşığıtoz zencefil
- 1 çay kaşığıtoz karanfil
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 paketvanilin
Zencefilli Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Aynı tarifi pirinç unu kullanarak glutensiz olarak hazırlayabilirsiniz.
Zencefilli Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi
Kurabiyeleri 10 dakikadan fazla pişirmeyin.
Zencefilli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Esmer şeker ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 2 dakika mikserle çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karışana kadar mikserle çırpın.
- Pekmezi ekleyip karışına kadar mikserle çırpın.
- 2 bardak elenmiş un ve diğer tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp hamura ekleyin, iyice karıştırın.
- Kalan unu eleyin ve yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun
- Kıvamının uygun olduğunu düşündüğünüzde eklemeyi durdurun.
- Hamurunuzu buz dolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
- Fırınınızı 180 derece turbo ayarada ayarlayın.
- Kurabiyelerinizi merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın ve şekil verip fırın tepsisine dizin.
- Tam 10 dakika pişirin.
- Çıkarttığınızda yaklaşık 15 dakika kendine gelmesini bekleyin sonra ister süsleyin ister hemen servis edin. Afiyet olsun.
Zencefilli Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi
Süsleme için tüp glazürler kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder