Vişneli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 paketmargarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağışeker
- 3 su bardağıun(aldığı kadar)
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilya
- 1 adetyumurta
Kurabiye Hamuru İçin:
- 250 gramvişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1/2 su bardağışeker
Vişne Dolgu İçin:
Vişneli Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Kurabiye hamurunu buzdolabında mutlaka dinlendirin.
Vişneli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Vişne Dolgusunun Hazırlanışı: Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, şekerle birlikte ocakta yoğunlaştırın. Su hiç kalmayacak şekilde vişnelerin suyunu çektirin.
- Kurabiye Hamurunun Hazırlanışı: Un ve margarini birlikte harmanlayın. Şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı hamura iyice karıştırın.
- Eğer hamurunuz fazla cıvık ise aldığı kadar un ekleyerek, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
- Tezgahı hafif unlayarak, hamuru yoğurmaya devam edin.
- Hamur pürüzsüzleşince streç filme sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırını 160 derece, fansız programda ısıtın.
- Hamurdan parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
- Hamurun ortasına vişne dolgudan bir kaşık koyun ve bohça şeklinde yuvarlayarak tepsiye aralıklarla yerleştirin.
- Üzeri fazla renk almadan 15-20 dakika pişirin ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder