VİŞNELİ KURABİYE TARİFİ

https://yemek.com/tarif/visneli-kurabiye | Vişneli Kurabiye Tarifi

Vişneli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    Kurabiye Hamuru İçin:

  • 1/2 paketmargarin veya tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağışeker
  • 3 su bardağıun(aldığı kadar)
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilya
  • 1 adetyumurta

    Vişne Dolgu İçin:

  • 250 gramvişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1/2 su bardağışeker

Vişneli Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Kurabiye hamurunu buzdolabında mutlaka dinlendirin.

Vişneli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Vişne Dolgusunun Hazırlanışı: Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, şekerle birlikte ocakta yoğunlaştırın. Su hiç kalmayacak şekilde vişnelerin suyunu çektirin.
  2. Kurabiye Hamurunun Hazırlanışı: Un ve margarini birlikte harmanlayın. Şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı hamura iyice karıştırın.
  3. Eğer hamurunuz fazla cıvık ise aldığı kadar un ekleyerek, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Tezgahı hafif unlayarak, hamuru yoğurmaya devam edin.
  5. Hamur pürüzsüzleşince streç filme sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  6. Fırını 160 derece, fansız programda ısıtın.
  7. Hamurdan parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
  8. Hamurun ortasına vişne dolgudan bir kaşık koyun ve bohça şeklinde yuvarlayarak tepsiye aralıklarla yerleştirin.
  9. Üzeri fazla renk almadan 15-20 dakika pişirin ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!

Yorumlar