Telli Baba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
200 gramoda sıcaklığında tereyağı
1 adetyumurta
1 çay bardağıyoğurt
1 çay bardağı ayçiçekyağı
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay kaşığıkabartma tozu
4,5 su bardağıun
1 paketvanilin
Şerbeti için:
4 su bardağısu
3,5 su bardağıtoz şeker
4-5 damlalimon suyu
Telli Baba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur
için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın ve ele yapışmayan ama
oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın.
- Avucunuzun
içinde bastırarak hamuru düzleştirin ve ortasına biraz çiğ kadayıf,
biraz ceviz içi ve biraz toz tarçın serperek hamurun tüm kenarları
ortada buluşturup kapatın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz bir
fırın tepsisine kapadığınız kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirin.
Bu şekilde içi ceviz, çiğ kadayıf ve tarçınla dolu minik kurabiyeler
şeklinde olacak.
- Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yan yana dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 20-25 dakika pişirin.
- Tatlılar
pişerken, şerbetini hazırlayın; şerbet için gerekli olan su ve şekeri
bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırarak pişirin.
- Ardından kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
- Tatlılar
fırından çıkar çıkmaz, sıcak şerbeti üstlerine dökün ve tatlıları ara
ara ters düz çevirerek tüm şerbeti çekene dek bekletin.
- Tatlılar
şerbeti çekip, soğuduktan sonra, genişçe bir tabağa kavrulmuş kadayıfı
serpin ve her bir tatlıyı tabağın içinde gezdirerek kadayıfa bulayın.
- Kadayıfla kapladığınız tatlıları servis tabağına alın, toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder