Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 3/4 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)nişasta yok ise 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığıtoz tarçın
Üzeri için:
Sütlaç Tarifinin Püf Noktası
Nişastanın
suyun içinde topaklanmamasına özen gösterin. Sütlü karışımdan içerisine
bir kepçe kadar ilave ederek kesilmesinin de önüne geçebilirsiniz.
Nişastalı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir orta boy tencerenin içerisine pirinçleri ayıklayıp aktarın ve üzerine su ilave edin.
- Kısık ateşte pirinçler şişip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
- Pirinçler yumuşayıp şiştiğinde içerisine sütünü ilave edin ve karıştırın.
- Ardından şekeri de ekleyerek karıştırarak şekerin içerisinde erimesini sağlayın.
- Süt ısınmaya başladığında ayrı bir kabın içerisinde nişasta ve suyu eritin.
- Sütlü karışımdan bir kepçe alarak nişastalı suya ilave edin ve karıştırın.
- Ardından azar azar nişastalı karışımı kaynamaya başlayacak olan sütün içerisine azar azar, karıştırırak ilave edin.
- Bu şekilde karıştırarak kıvamının tutmasını sağlayın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. İçine vanilyayı ilave ederek karıştırın.
- Kaselere doldurarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar soğuttuktan sonra üzerine tarçın serperek servis edin.
Nişastalı Sütlaç Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini Hindistan cevizi rendesi, badem, fındık gibi malzemelerle de süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder