SÜTLAÇ TARİFİ


Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 3/4 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
    nişasta yok ise 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya

    Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığıtoz tarçın

Sütlaç Tarifinin Püf Noktası

Nişastanın suyun içinde topaklanmamasına özen gösterin. Sütlü karışımdan içerisine bir kepçe kadar ilave ederek kesilmesinin de önüne geçebilirsiniz.

Nişastalı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir orta boy tencerenin içerisine pirinçleri ayıklayıp aktarın ve üzerine su ilave edin.
  2. Kısık ateşte pirinçler şişip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Pirinçler yumuşayıp şiştiğinde içerisine sütünü ilave edin ve karıştırın.
  4. Ardından şekeri de ekleyerek karıştırarak şekerin içerisinde erimesini sağlayın.
  5. Süt ısınmaya başladığında ayrı bir kabın içerisinde nişasta ve suyu eritin.
  6. Sütlü karışımdan bir kepçe alarak nişastalı suya ilave edin ve karıştırın.
  7. Ardından azar azar nişastalı karışımı kaynamaya başlayacak olan sütün içerisine azar azar, karıştırırak ilave edin.
  8. Bu şekilde karıştırarak kıvamının tutmasını sağlayın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. İçine vanilyayı ilave ederek karıştırın.
  9. Kaselere doldurarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar soğuttuktan sonra üzerine tarçın serperek servis edin.

Nişastalı Sütlaç Tarifinin Servis Önerisi

Üzerini Hindistan cevizi rendesi, badem, fındık gibi malzemelerle de süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar