Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyufka(dörde bölünmüş)
- 100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş)
- 80 gramçemensiz pastırma(doğranmış)
- 1 adetdomates(kabukları soyulmuş, doğranmış)
- 2 adetyeşil biber(doğranmış)
- 2 su bardağıayçiçek yağı
Kızartmak için:
Paçanga Böreği Tarifinin Püf Noktası
Böreğin iç harcını sulandırmaması için doğranmış domatesleri, suyunu süzdükten sonra kullanın.
Paçanga Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi
Paçanga
böreklerini arzuya göre yağlı fırın kağıdı üzerinde, önceden ısıtılmış
180 derece fırında da pişirebilir, çırpılmış yumurta ve galeta ununa
buladıktan sonra derin yağda da kızartabilirsiniz.
Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.
- Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin.
- Kaşar peynirini rendeleyin.
- Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
- Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
- Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
- Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Paçanga Böreği Tarifinin Servis Önerisi
Bol yeşillikle servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder