Nevzine Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetyumurta
- 2 su bardağıceviz içi (ince çekilmiş)
- 4 yemek kaşığıtahin
- 3 yemek kaşığıyoğurt
- 250 gramtereyağı
- 5 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 50 gramtoz antep fıstığı
Süslemek için:
- 4 su bardağısu
- 2,5 su bardağıtoz şeker
- 1/2 su bardağıpekmez
Şerbeti için:
Nevzine Tarifinin Püf Noktası
Tatlı
fırından çıkar çıkmaz, çok sıcakken soğumuş olan şerbeti üstüne
dökmelisiniz ve bu şekilde kendi kendine soğumasını beklemelisiniz.
Şerbetini de su ve şekerle pişirip hazırladıktan sonra ocağın altını
kapatıp, sonrasında pekmezi ilave etmelisiniz.
Nevzine Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Bunun için su ve şekeri bir tencerede şerbet kıvamına gelene dek yaklaşık 15 dakika kaynatın.
- Şerbet kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve pekmezi ilave edin. Şerbetiniz hazır, bir kenarda soğumaya bırakın.
Şerbeti için:
- Yoğurmak için derince bir kabın içerisine unu ve kabartma tozunu koyun.
- Ortasına bir çukur açıp, içerisine yumurta, yoğurt ve tahini ilave edip güzelce yoğurun.
- Tereyağını bir kapta eritin ve hazırladığınzı hamura, tereyağı biraz ılıklaştıktan sonra azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin.
- İnce çekilmiş cevizleri de hamura ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek güzelce yoğurun.
- Hamur oldukça yağlı olduğu için fırın kabını yağlamanıza gerek yok. Isıya dayanıklı bir fırın kabına hazırladığınız hamuru güzelce bastırıp düzleştirerek yayın.
- Hamurun üstünü düzleştirdikten sonra çatalla hafifçe delikler açarak desen verin. Ardından dilimleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstü kızarana dek 30 dakika pişirin.
- Tatlı fırından çıkar çıkmaz, henüz çok sıcakken, hazırlamış ve soğumaya bırakmış olduğunuz soğuk şerbeti tatlının üstüne dökün ve kendi kendine şerbeti çekmesi ve soğuması için bırakın.
- Tatlı tüm şerbeti çekip, soğuduktan sonra, buzdolabında bir süre dinlendirin ve üstünü toz antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder