Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 pakettuzsuz etimek
- 2 su bardağışeker
- 2 su bardağısu
Etimek İçin:
- 1,5 litresüt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilin
Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk aşamada tepsiye etimekleri boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Diğer taraftan çelik geniş bir tencereye şekeri koyup, kısık ateşte karamelize olana dek bekliyoruz.
- Rengi dönünce içine dikkat ederek suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve sertleşen karamel eriyene dek kaynatıyoruz.
- Ocaktan alınca etimeklerin üzerine ezdiriyoruz ve şerbetini çekene dek bekliyoruz.
- Muhallebisi için tüm malzemeyi bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya dek kaynatıyoruz.
- İyice koyulaşınca ocaktan alıp, etimeklerin üzerine her tarafı eşit olacak şekilde sıcakken yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Üst katı için kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp iyice soğuyan muhallebinin üzerine yayıyoruz üzerine bolca Hindistan cevizi serpip süslüyoruz en az 3 saat dinlenen pastamızı dilimleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder