Misket Köfteli Patates Paçası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gramdana kıyma
- 100 gramkuzu kıyma
- 1 adetsoğan(küçük boy, rendelenmiş)
- 1 dişsarımsak
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
Misket Köfte İçin:
- 4 adethaşlanmış patates
- 1 yemek kaşığısıvı yağ
- 3 su bardağıyoğurt
- 2 dişsarımsak
- 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
- 2 adetyumurta
Patates Paçası İçin:
- 2 yemek kaşığıtereyağ
- 1 yemek kaşığısıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 çay kaşığıtuz
Sosu İçin:
- 1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)
Misket Köfteli Patates Paçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kasede kıymayı ve tüm malzemeleri karıştırın.
- Buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine hafif sıvı yağ gezdirerek, 25 dakika pişirin.
Misket Köfte İçin:
- Küçük bir tavada tereyağ ve sıvı yağı kızdırın.
- Salça ve tuzu ekledikten sonra salçanın kokusu çıkana kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Patates paçası ve üzerine koyduğunuz misket köftelerin üzerine gezdirerek servis edin.
Sos İçin:
- Patatesleri haşlayın ve ezme aleti yardımıyla püre haline getirin.
- Bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile püre haline getirdiğiniz patatesi karıştırarak ısıtın.
- Üzerine çırpılmış yoğurt, sarımsak, yumurta ve tuzu ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
- Hazırlanan patates paçasını servis kasesine alın ve üzerine misket köfteleri ve salçalı, tereyağlı sos ve doğranmış maydanoz gezdirerek servis edin.
Patates Paçası İçin:
Yorumlar
Yorum Gönder