Mantarlı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet mantar
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı(erimiş)
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 50 gram cheddar peyniri
- 50 gram kaşar peyniri
- 4-5 adet kapari turşusu
Mantarlı Patates Yemeği Tarifinin Püf Noktası
Mantarları
yıkamak yerine baş kısımındaki kabuğunu soyun ve nemli bir bezle
temizleyin. Mantarı çok fazla suyla temas ettirmek kararmasına sebep
olacaktır. Ancak içinize sinmediyse hızlıca sudan geçirmeniz yeterli
olacaktır.
Mantarlı Patates Yemeği Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz porsiyonluk olarak güveçlerde pişirebilirsiniz.
Mantarlı Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Mantarların kabuklarını dilerseniz nemli temiz bezle silerek temizleyebilir veya hafifçe dışını soyarak temizleyin.
- İri iri doğrayın. Patateslerin de kabuklarını soyun ve mantarlala aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
- Patates ve mantarları bir kabın içine alın ve erimiş tereyağını, kaparıi turşusunu, tuz ve karabiberi iyie karıştırın.
- Isıya dayanıklı bir fırın kabına patates ve mantarları yerleştirin. Fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkartın ve üzerine kaşar ve cheddar peynirlerini yerleştirin. Tekrar fırınlayın.
- Peynirler eriyene ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder