Limon Dolgulu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
- 170 gramtoz şeker(1 su bardağı)
- 3 adet orta boyyumurta
- 100 ml.kefir
- 50 ml.ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığılimon suyu
- 1 yemek kaşığıhaşhaş
- 220 gramun(2 su bardağı)
- 1 paketvanilya
- 1 paketkabartma tozu
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1 pakettoz krem şanti
- 100 ml.soğuk süt
Kreması için:
- 4 yemek kaşığıtoz şeker
- 1 adetlimonun suyu
- 150 ml.su
- 1 yemek kaşığımısır nişastası
- 1/2 çay kaşığızerdeçal
Limon dolgusu için:
- 1-2 dilimlimon
- 1 yemek kaşığılimon kabuğu rendesi
Süsleme için:
Limon Dolgulu Cupcake Tarifinin Püf Noktası
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.Kek karışımı cupcake kalıplarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırılır.
Limon Dolgulu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve toz şeker yumurtaların rengi açılana kadar çırpılır. Kefir, yağ, limon suyu, mavi haşhaş ve vanilya eklenip karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve tuz elenerek eklenir, karıştırılır. Kek karışımı cupcake kalıplarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırılır.
- Önceden alt-üst kademede 180 dereceye ısıtılan fırında 10-15 dakika pişirilir. Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Keklere batırılan kürdan temiz çıkarsa (üzerinde birkaç kırıntı olabilir) pişmiş demektir. Cupcakeler soğumaya bırakılır.
Cupcake yapılışı:
- Nişasta suyun bir kısmıyla açılır. Tüm malzemeler karıştırılıp koyulaşana kadar pişirilir. Kabuk tutmaması için sürekli karıştırarak soğutulur.
- Cupcakelerin tabanını parçalamadan orta iç kısmı çıkarılıp limon sosu ile doldurulur. Üzeri krem şanti, limon kabuğu rendesi ve limon dilimiyle süslenir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder