LİMONLU CUPCAKE TARİFİ

https://yemek.com/tarif/limon-dolgulu-cupcake/ | Limon Dolgulu Cupcake Tarifi

Limon Dolgulu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 170 gramtoz şeker(1 su bardağı)
  • 3 adet orta boyyumurta
  • 100 ml.kefir
  • 50 ml.ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığılimon suyu
  • 1 yemek kaşığıhaşhaş
  • 220 gramun(2 su bardağı)
  • 1 paketvanilya
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığıtuz

    Kreması için:

  • 1 pakettoz krem şanti
  • 100 ml.soğuk süt

    Limon dolgusu için:

  • 4 yemek kaşığıtoz şeker
  • 1 adetlimonun suyu
  • 150 ml.su
  • 1 yemek kaşığımısır nişastası
  • 1/2 çay kaşığızerdeçal

    Süsleme için:

  • 1-2 dilimlimon
  • 1 yemek kaşığılimon kabuğu rendesi

Limon Dolgulu Cupcake Tarifinin Püf Noktası

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.Kek karışımı cupcake kalıplarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırılır.

Limon Dolgulu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

    Cupcake yapılışı:

  1. Yumurtalar ve toz şeker yumurtaların rengi açılana kadar çırpılır. Kefir, yağ, limon suyu, mavi haşhaş ve vanilya eklenip karıştırılır.
  2. Un, kabartma tozu ve tuz elenerek eklenir, karıştırılır. Kek karışımı cupcake kalıplarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırılır.
  3. Önceden alt-üst kademede 180 dereceye ısıtılan fırında 10-15 dakika pişirilir. Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Keklere batırılan kürdan temiz çıkarsa (üzerinde birkaç kırıntı olabilir) pişmiş demektir. Cupcakeler soğumaya bırakılır.

    Limonlu dolgunun yapılışı:

  1. Nişasta suyun bir kısmıyla açılır. Tüm malzemeler karıştırılıp koyulaşana kadar pişirilir. Kabuk tutmaması için sürekli karıştırarak soğutulur.
  2. Cupcakelerin tabanını parçalamadan orta iç kısmı çıkarılıp limon sosu ile doldurulur. Üzeri krem şanti, limon kabuğu rendesi ve limon dilimiyle süslenir. Afiyet olsun.

Yorumlar