KİREÇTE KABAK REÇELİ PESTİL TARİFİ

 


Kireçte Kabak Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr.bal kabağı(temizlenmiş, soyulmuş)
  • 200 gramkireç
  • 4 su bardağıtoz şeker
  • 2 litresu

Kireçte Kabak Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Kireçi suya koyduktan sonra kirecin dibe çöküp suyun berraklaşmasını bekleyin. İyice berraklaştığında üzerindeki suyu, alttaki birikmiş kireç tabakasını haraket ettirmemeye özen göstererek alın. Kabakları kireçte en az 12 saat en fazla 1 gün bekletin. Beklettikten sonra güzelce yıkamaya özen gösterin.

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre suyu bir kaba aktarın. İçerisine kireci ilave edin ve bir köşede su berraklaşıp kireç dibe çökene kadar bekletin. Bu süre 40 dakika - 1 saat arasında sürecektir.
  2. Ardından berraklaşan suyun üst kısmı, alt kısmındaki kireç birikintisini hareket ettirmeye özen göstererek alın ve bir tencereye aktarın. Bal kabaklarını da suyun içerisine güzelce yerleştirin.
  3. Kabakları kireçli suda 1 gece kadar bekletin. Ertesi gün kabakları kireçli sudan çıkarıp güzelce yıkayın. 3-4 kez üzerindeki kireçlerin gitmesini sağlayacak şekilde yıkamanızı öneririz.
  4. Bir tencerenin içerisine 1 litre su ve şekeri alın. Güzelce karıştırın. Ocağa alın ve şeker eriyene kadar kaynatın. Ardından içerisine kabakları aktarın.
  5. Kabaklar çıtırlaşıp reçelin kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Pişirme işlemi yaklaşık 1 saat kadar sürebilir.
  6. Ocaktan almaya yakın içerisine limon suyu ilavesinde bulunun. Ardından ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Dinlendikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.
  7. Soğuyunca kavanozlara aktarabilirsiniz. Afiyetler olsun!

Yorumlar