KAYSERİ YAĞLAMA TARİFİ

Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:

  • 4 su bardağıun
  • 1 su bardağıılık su
  • 1 su bardağıılık süt
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 yemek kaşığıtuz
  • 1 yemek kaşığıinstant maya
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker

    İçi için:

  • 350 gram kıyma
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 adetsoğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su

Kayseri Yağlaması Tarifinin Püf Noktası

Hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanın. Suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın. Açarken çok fazla un kullanmayın.

Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

    Hamuru için:

  1. Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın.
  2. Ilık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın.
  3. Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
  4. Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın.
  5. Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.

    İçi için:

  1. Soğanları küp küp doğrayın.
  2. Bir tavanın içine kıymaları alın hafifçe soteleyin.
  3. Ardından içine soğanları ilave edin. Kavurun.
  4. Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
  5. Salçasını da ilave edin ve pişmeye bırakın.
  6. Ardından azar azar su ilave edin, tuz ve karabiberini ekleyin.
  7. Bu şekilde 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

    Birleştirme aşaması:

  1. Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın.
  2. Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.
  4. Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın.
  5. Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin.
  6. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
  7. Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.
  8. Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve dilimleyerek servis edin.

Kayseri Yağlaması Tarifinin Servis Önerisi

Son aşamada üzerine sade yoğurt ya da sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edin.

Yorumlar