Kadayıflı Paşa Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gramtel kadayıf
- 1/2 çay bardağıtoz şeker
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 100 gramceviz içi(ya da fıstık)
İçi için:
- 1 litresüt
- 1,5 su bardağıun
- 1 su bardağıtoz şeker
- 4 yemek kaşığıtereyağı
- 2 paketvanilya
Muhallebisi için:
Kadayıflı Paşa Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kadayıfları bir kaba ufalayın eğer çiğ kadayıf kullanıyorsanız biraz kavurun ve o şekilde ufalayın.
- Tavaya 1 yemek kaşığı kadar tereyağını koyun ve ısıtın ardından ufalamış veya kavurmuş olduğunuz tel kadayıfları ekleyin. Kadayıflar iyice kızarana kadar karıştırın.
- Kadayıf kızarınca şeker ekleyin. Şekerle de biraz kavurup bir fırın tepsisine doğrudan boşaltıp hiç boşluk kalmayacak şekilde yayın.
- Kadayıf soğumada beklerken muhallebiyi hazırlamaya başlayın. 1 litre sütü tencereye dökün. Unu ve şekeri ekleyip hızlıca karıştırın.
- Muhallebi kıvam alınca içerisine vanilyayı ve tereyağını ekleyin.
- Ocaktan alın ve tereyağı tam anlamı ile eriyince güzel bir kıvam olsun diye mikserle birkaç dakika karıştırın.
- Hazırlanmış olan sıcak muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün ve tüm tepsiye orta kalınlıkta olacak şekilde yayın.
- Tatlıyı buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. Bıçağınızı ıslatın ve tatlıyı ortadan dört parçaya kesin sonra tepsiyi ters çevirip üç sıra daha aşağıya doğru kesin.
- Oluşan her parçanın baş kısımlarına ceviz veya Antep fıstığı koyun. Ardından koyduğunuz yerden sarmaya başlayın. Sardıktan sonra servis edin.
Kadayıflı Paşa Sarma Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine Antep fıstığı serpebilir ve çikolata sosu gezdirerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder