Galacoş Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek(haşlanmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak(yoğurt için)
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı yoğurt(çırpılmış)
- 4 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş, üzeri için)
- 3 adet tırnak pide(fırınlanmış)
Galacoş Tarifinin Pişirme Önerisi
Tarifimizi Ramazan pidesi kullanarak da deneyebilirsiniz.
Galacoş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tırnak pideleri küp doğrayıp, üzerilerine sıvı yağ gezdirin ve 170 derece fırında 10 dakika kadar fırınlayın.
- Yeşil mercimekleri haşlayın.
- Geniş bir tencerede sıvı yağ ve soğanı güzelce kavurun ve içerisine kıymayı ekleyin.
- Kıyma suyunu çektikten sonra salçayı ve baharatlarını da ekleyin.
- Son olarak haşladığınız mercimekleri de kıymaların üzerine ilave ettikten sonra bir iki kere ocakta çevirin ve ocaktan alın.
- Sunacağınız servis tabağına pideleri alın.
- Üzerine çırpılmış yoğurdun yarısını pidelerin üzerine yaydıktan sonra mercimekli karışımı da ekleyin.
- Son olarak kalan yoğurdu da serpiştirdikten sonra eritilmiş tereyağını yemeğin üzerine gezdirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder