Frambuazlı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 300 gram frambuaz
- 2 çay bardağıpudra şekeri
- 2 yemek kaşığımısır nişastası
Frambuazlı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un haricinde bütün malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Unu azar azar ilave edin, yoğurun (un miktarı markaya göre değişiklik gösterebilir).
- Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üçte ikisini fırın kağıdı serilmiş 23 santimlik kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.
- Kalan hamuru donması için buzdolabına kaldırın. Arası için: Frambuazları tencereye alın damak tadınıza göre pudra şekerini ayarlayın karıştırın, suyunu bırakınca mısır nişastasını da ekleyin.
- Kıvam alınca ocaktan alın. Pişen hamurun üzerine dökün. Buzluktan kalan hamuru çıkartın ve frambuazın üzerini kapatacak şekilde rendeleyin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder