ELMALI SONBAHAR KUPLARI TARİFİ


Elmalı Sonbahar Kupları Tarifi İçin Malzemeler

    Elmalı harç için:

  • 2 adetelma(kabuğu soyulup küp küp doğranmış)
  • 1 avuçkuru üzüm
  • 1/2 adetolgun muz
  • 2 yemek kaşığıfıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığıtarçın

    Kuplar için:

  • 2 su bardağıyulaf ezmesi(robotta un haline getirilmiş)
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 3 yemek kaşığıbal
  • 1 tatlı kaşığıtarçın

Elmalı Sonbahar Kupları Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yulaf ezmesini blenderda un haline getirdikten sonra tarçın, soğuk tereyağı ve balı da ekleyin, hamur toparlanana kadar blenderda çekin. Hamur toparlanmaz, çok kırıntılı kalırsa 1-2 yk soğuk su veya süt ekleyebilirsiniz.
  2. Toplam 3 dakikada hazırladığınız hamurdan 1'er ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp silikon muffin kalıplarına yerleştirin ve fotoğrafta gördüğünüz kup formunu verin. Kupları ne kadar ince yaparsanız sonuçtan o kadar memnun kalacaksınız.
  3. Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika, kuplar altın rengini alana kadar pişirin. Kupları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Fıstık ezmesi, muz ve tarçını blenderda çekin veya bir çatalla ezerek iyice karıştırın. Oluşan sıvı karışımı elma ve kuru üzümle karıştırın.
  5. Elmalı harcı pişen kupların içine yerleştirin, üzerlerine biraz yulaf ezmesi serpip, yeniden 180 derece fırına gönderin. Yaklaşık 15-20 dakika pişirdikten sonra, elmalı kuplar servise hazır.

Yorumlar