Elmalı Sonbahar Kupları Tarifi İçin Malzemeler
Elmalı Sonbahar Kupları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yulaf
ezmesini blenderda un haline getirdikten sonra tarçın, soğuk tereyağı
ve balı da ekleyin, hamur toparlanana kadar blenderda çekin. Hamur
toparlanmaz, çok kırıntılı kalırsa 1-2 yk soğuk su veya süt
ekleyebilirsiniz.
- Toplam 3 dakikada hazırladığınız
hamurdan 1'er ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp silikon muffin
kalıplarına yerleştirin ve fotoğrafta gördüğünüz kup formunu verin.
Kupları ne kadar ince yaparsanız sonuçtan o kadar memnun kalacaksınız.
- Önceden
200 C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika, kuplar altın rengini
alana kadar pişirin. Kupları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Fıstık
ezmesi, muz ve tarçını blenderda çekin veya bir çatalla ezerek iyice
karıştırın. Oluşan sıvı karışımı elma ve kuru üzümle karıştırın.
- Elmalı
harcı pişen kupların içine yerleştirin, üzerlerine biraz yulaf ezmesi
serpip, yeniden 180 derece fırına gönderin. Yaklaşık 15-20 dakika
pişirdikten sonra, elmalı kuplar servise hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder