Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Çikolatalı pasta kreması için:
2,5 su bardağısüt
1/2 su bardağıtoz şeker
1/2 su bardağıbuğday nişastası
2 yemek kaşığıkakao
140 grambitter çikolata(eritilmiş)
200 gramtereyağı(oda ısısında bekletilmiş)
Çikolatalı Pasta Tarifinin Püf Noktası
Pandispanyayı, içini çekmesi ve keserken hamur olmaması için en az 1 saat kadar bekletin.
Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Pastanın kekini hazırlamak için; 4 adet yumurta beyazı, yarım çay kaşığı tuz ve 5 yemek kaşığı soğuk suyu ilave edin.Kar haline gelene kadar çırpın.Yumurta sarılarının üzerine geriye kalan toz şekeri ve vanilini ekleyip,
yumurta sarılarının rengi açılana ve şeker eriyene kadar çırpın.Çırptığınız yumurta aklarını yumurta sarılarına ilave edin ve bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.3 yemek kaşığı un, 3,5 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozunu yumurtalı karışıma eleyinTekrar spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın ve kuru
malzemeleri sıvı karışıma iyice yedirin. Hazırladığınız karışımı
yağlanmış kelepçeli karışıma aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 25 dakika pişirin..Pastanın kremasını hazırlamak için; derin bir sos tenceresinde 2,5 su
bardağı sütü, yarım su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı nişastayı ve
2 yemek kaşığı kakaoyu koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Koyulaşan kremanın içerisine 140 gram bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.Ayrı bir sos tavasında üzerini kaplayacağımız ganaj için; 1 paket
kremayı ve 200 gram bitter çikolatayı kısık ateşte çikolata eriyene
kadar karıştırın. Çikolata ve krema birbirine iyice karışıp parlak bir
görünüm kazandığında ocaktan alın.Oda sıcaklığında soğumuş olan pasta kremasının içerisine 200 gram tereyağını ekleyin.Mikser yardımıyla iyice çırpın ve pastayı hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.Pişmiş ve soğumuş olan pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve alt tabanını rahat çalışabileceğiniz bir servis tabağına alın.Üzerine buzdolabında beklettiğiniz çikolatalı pasta kremasının 3'te 1'ini ekleyin ve her yerine dağıtın.Kalan pandispanyayı da kremanın üzerine yerleştirin ve kenarlara geen
kremaları spatula yardımıyla düzeltin. Kalan çikolata kremasını da üst
kısma yayın ve pastaya şeklini verin. Bu şekilde, kremanın soğuması için
en az 2 saat buzdolabında bekletin.Soğumuş pastanın üzerine hazırladığınız çikolatalı ganajı dökün ve
kenarları da 1,5 su bardağı pirinç fındık ile kaplayın.Son olarak 30
gram eritilmiş beyaz çikolatayı pastanın üzerine gelişigüzel dağıtın ve
dilediğiniz çikolatalar ile üzerini süsleyin. Ardından dilimleyin.Afiyet olsun.
Çikolatalı Pasta Tarifinin Servis Önerisi
Arzuya göre; kekin yan taraflarını da krema ile kaplayabilir, üzerini meyve parçaları ile süsleyebilirsiniz.
Pastayı hazırlarken, pandispanyayı şekerli süt ile ıslatırsanız, daha nemli bir pasta elde edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder