Dört Çeşit Lokma Tarifi İçin Malzemeler
- 160 grambeyaz çikolata
- 1/2 su bardağıkrema
Beyaz çikolata sosu:
- 140 grambitter çikolata
- 1/2 su bardağısu
- 2 yemek kaşığıtoz şeker
Bitter çikolatalı sos için:
- 140 gramsütlü çikolata
- 1/2 su bardağıkrema
Çikolata sos için:
- 500 ml.süt
- 1 adetyumurta sarısı
- 1 yemek kaşığıun
- 1 yemek kaşığıkakao
- 2 yemek kaşığınişasta
- 2 yemek kaşığıtoz şeker
- 35 grambitter çikolata
Çikolatalı kreması için:
- 500 gramdondurulmuş frambuaz
- 1 su bardağıtoz şeker
- 3-4 damlalimon suyu
- 1 yemek kaşığınişasta
- 1 çay bardağısu
Frambuaz dolgusu için:
- 1 su bardağıılık su
- 1 su bardağıılık süt
- 1 paketkuru maya
- 2 yemek kaşığıtoz şeker
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 2 - 2,5 su bardağıun
Hamuru için:
- 1 su bardağısıvı yağ
Kızartmak için:
- 500 ml.süt
- 2 yemek kaşığıun
- 2 yemek kaşığınişasta
- 2 adetyumurta sarısı
- 4 yemek kaşığıtoz şeker
- 1 paketvanilya
Dört Çeşit Lokma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Ardındna içerisine unu azar azar ekleyin ve pürüzsüz hale getirin. Üzeri kapalı bir şekilde ılık bir yerde bir saat kadar mayalayın.
- Mayalanan hamurdan küçük bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve orta sıcaklıktaki yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Hamuru için:
- Tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde topak kalmayacak şekilde karıştırın. Karışımı ocakta çırpıcı yardımı ile koyulaşana kadar pişirin.
- Kabuklanmaması için sıcakken sıkma torbası içerisine alın.
Vanilya kreması için:
- Çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ocakta koyulaşana kadar pişirin. Sıcakken içerisine çikolatayı da ekleyin. Pişen kremayı sıkma torbasına alın.
Çikolata kreması için:
- Frambuazları şeker ile yumuşayana kadar pişirin ve limon suyunu ekleyin.
- Nişastayı su ile inceltin ve pişen meyvelerin üzerine kıvam alması için ekleyin. Kıvamı parlak ve koyu hal alan dolguyu sıkma torbasına alın.
Frambuaz dolgusu için:
- Su ve şekeri kaynatın ve sıcakken çikolata parçalarının üzerine dökün. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Bitter sos için:
- Kremayı kaynatın ve sıcak haldeyken çikolatanın üzerine dökerek karıştırın.
Çikolata sos için:
- Kremayı ısıtın ve krema sıcak haldeyken içerisine çikolata ve tereyağı ilave ederek karıştırın.
Beyaz çikolata sosu için:
- Vanilyalı krema için; Pişen lokmaların içerisini vanilyalı krema ile doldurun. Üzerini bitter çikolata sosu ile kaplayın ve beyaz çikolata sosu ile süsleyin. Servis için yulaflı bisküvi ve toz fıstık kullanabilirsiniz.
- Çikolata kremalı için; Pişen lokmaların içerisini çikolata kreması ile doldurun. Üstlerini beyaz çikolata sosu ile kaplayın ve çikolata sosu ile süsleyin. Servis için kremalı kakaolu bisküvi ve fındık parçaları kullanabilirsiniz.
- Meyve Dolgulu Lokma; Pişen lokmaları frambuaz sosu ile doldurun ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
- Ballı Lokma için; Pişen lokmaların üzerine bal gezdirin. Ceviz parçaları ve tarçın ile süsleyebilirsiniz.
Birleştirmek için:
Dört Çeşit Lokma Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini ceviz, fındık, fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder