ÇEŞİTLİ LOKMA TARİFİ

https://yemek.com/tarif/dort-cesit-lokma/ | Dört Çeşit Lokma Tarifi

Dört Çeşit Lokma Tarifi İçin Malzemeler

    Beyaz çikolata sosu:

  • 160 grambeyaz çikolata
  • 1/2 su bardağıkrema

    Bitter çikolatalı sos için:

  • 140 grambitter çikolata
  • 1/2 su bardağısu
  • 2 yemek kaşığıtoz şeker

    Çikolata sos için:

  • 140 gramsütlü çikolata
  • 1/2 su bardağıkrema

    Çikolatalı kreması için:

  • 500 ml.süt
  • 1 adetyumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığıun
  • 1 yemek kaşığıkakao
  • 2 yemek kaşığınişasta
  • 2 yemek kaşığıtoz şeker
  • 35 grambitter çikolata

    Frambuaz dolgusu için:

  • 500 gramdondurulmuş frambuaz
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 3-4 damlalimon suyu
  • 1 yemek kaşığınişasta
  • 1 çay bardağısu

    Hamuru için:

  • 1 su bardağıılık su
  • 1 su bardağıılık süt
  • 1 paketkuru maya
  • 2 yemek kaşığıtoz şeker
  • 4 yemek kaşığızeytinyağı
  • 2 - 2,5 su bardağıun

    Kızartmak için:

  • 1 su bardağısıvı yağ

    Vanilyalı kreması için:

  • 500 ml.süt
  • 2 yemek kaşığıun
  • 2 yemek kaşığınişasta
  • 2 adetyumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığıtoz şeker
  • 1 paketvanilya

    Dört Çeşit Lokma Tarifi Nasıl Yapılır?

      Hamuru için:

    1. Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Ardındna içerisine unu azar azar ekleyin ve pürüzsüz hale getirin. Üzeri kapalı bir şekilde ılık bir yerde bir saat kadar mayalayın.
    2. Mayalanan hamurdan küçük bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve orta sıcaklıktaki yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.

      Vanilya kreması için:

    1. Tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde topak kalmayacak şekilde karıştırın. Karışımı ocakta çırpıcı yardımı ile koyulaşana kadar pişirin.
    2. Kabuklanmaması için sıcakken sıkma torbası içerisine alın.

      Çikolata kreması için:

    1. Çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ocakta koyulaşana kadar pişirin. Sıcakken içerisine çikolatayı da ekleyin. Pişen kremayı sıkma torbasına alın.

      Frambuaz dolgusu için:

    1. Frambuazları şeker ile yumuşayana kadar pişirin ve limon suyunu ekleyin.
    2. Nişastayı su ile inceltin ve pişen meyvelerin üzerine kıvam alması için ekleyin. Kıvamı parlak ve koyu hal alan dolguyu sıkma torbasına alın.

      Bitter sos için:

    1. Su ve şekeri kaynatın ve sıcakken çikolata parçalarının üzerine dökün. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.

      Çikolata sos için:

    1. Kremayı kaynatın ve sıcak haldeyken çikolatanın üzerine dökerek karıştırın.

      Beyaz çikolata sosu için:

    1. Kremayı ısıtın ve krema sıcak haldeyken içerisine çikolata ve tereyağı ilave ederek karıştırın.

      Birleştirmek için:

    1. Vanilyalı krema için; Pişen lokmaların içerisini vanilyalı krema ile doldurun. Üzerini bitter çikolata sosu ile kaplayın ve beyaz çikolata sosu ile süsleyin. Servis için yulaflı bisküvi ve toz fıstık kullanabilirsiniz.
    2. Çikolata kremalı için; Pişen lokmaların içerisini çikolata kreması ile doldurun. Üstlerini beyaz çikolata sosu ile kaplayın ve çikolata sosu ile süsleyin. Servis için kremalı kakaolu bisküvi ve fındık parçaları kullanabilirsiniz.
    3. Meyve Dolgulu Lokma; Pişen lokmaları frambuaz sosu ile doldurun ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
    4. Ballı Lokma için; Pişen lokmaların üzerine bal gezdirin. Ceviz parçaları ve tarçın ile süsleyebilirsiniz.

    Dört Çeşit Lokma Tarifinin Servis Önerisi

    Üzerini ceviz, fındık, fıstık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Yorumlar