ÇARDAK KEBABI TARİFİ


Çardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetyufka(8 üçgene bölünmüş)
  • 250 gramdana antrikot(küp doğranmış)
  • 2 adetyeşil biber(doğranmış)
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 2 adetdomates(doğranmış)
  • 1/2 çay bardağısu

    Kızartmak için:

  • 1 su bardağıkızartma yağı

    Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 2 yemek kaşığısu

Çardak Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Tavayı ısıtın. İçerisine doğranmış olan etleri ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.Ardından üzerine doğranmış biber ve tereyağını ilave edip sotelemeye başlayın.Tuz, karabiber ve kekiği de ilave edin ve karıştırın.Son olarak domates ve suyunu da ilave edin ve etler yumuşayana dek kısık aeşte pişirin.Üçgen biçiminde kesilmiş yufkanızı tezgahın üzerine alın. Pişmiş olan etli karışımdan 1,5 yemek kaşığı kadar yufkanın geniş kısmına ekleyip sigara böreği sarar gibi sarın. Ucunu suyla yapıştırın.Bir tavanın içine yağı alın ve kızdırın. Hazırladığınız iç harçlı yufkaları kızartın.Bir tavanın içine tereyağı ve salçasyı alıp kızdırın. Üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edip salçayı seyreltin ve bir taşım kızdırıp ocaktan alın.Hazırlamış olduğunuz çardak kebabını tabağın içine alın, Yoğurt ve sos gezdirip servis edin.

Yorumlar