 
Baton Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 
2 adetyumurta 
- 
100 gramtereyağı 
- 
2 paketvanilya 
- 
1 çay bardağısıvı yağ 
- 
1 çay kaşığıkabartma tozu 
- 
1 çay kaşığıtarçın 
- 
4,5 su bardağıun 
- 
1,5 su bardağıpudra şekeri 
- 
1 kahve fincanıdamla çikolata 
Baton Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve tereyağını çırpın. Vanilya, pudra şekeri ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kabartma
 tozu, tarçın ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Son 
olarak damla çikolatayı koyun. Hamuru rulo yapıp, streç filme sarın.
- 1
 saat buzdolabında bekletin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2cm 
kalınlığında hamuru dilimleyin. 180 derecede 15 dakika pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra eritilmiş çikolataya batırın ve fındık kırığı serpin.
- Çikolata donana kadar 20 dakika buzdolabında tekrar bekletin. AFİYET OLSUN!
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder