BATON KURABİYE TARİFİ


Baton Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:

  • 2 adetyumurta
  • 100 gramtereyağı
  • 2 paketvanilya
  • 1 çay bardağısıvı yağ
  • 1 çay kaşığıkabartma tozu
  • 1 çay kaşığıtarçın
  • 4,5 su bardağıun
  • 1,5 su bardağıpudra şekeri
  • 1 kahve fincanıdamla çikolata

    Üzeri için:

  • 100 gramsütlü çikolata(eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığıfındık kırığı

Baton Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve tereyağını çırpın. Vanilya, pudra şekeri ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  2. Kabartma tozu, tarçın ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak damla çikolatayı koyun. Hamuru rulo yapıp, streç filme sarın.
  3. 1 saat buzdolabında bekletin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2cm kalınlığında hamuru dilimleyin. 180 derecede 15 dakika pişirin.
  4. Kurabiyeler soğuduktan sonra eritilmiş çikolataya batırın ve fındık kırığı serpin.
  5. Çikolata donana kadar 20 dakika buzdolabında tekrar bekletin. AFİYET OLSUN!

Yorumlar