Baton Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
2 adetyumurta
100 gramtereyağı
2 paketvanilya
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay kaşığıkabartma tozu
1 çay kaşığıtarçın
4,5 su bardağıun
1,5 su bardağıpudra şekeri
1 kahve fincanıdamla çikolata
Baton Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve tereyağını çırpın. Vanilya, pudra şekeri ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kabartma
tozu, tarçın ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Son
olarak damla çikolatayı koyun. Hamuru rulo yapıp, streç filme sarın.
- 1
saat buzdolabında bekletin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 2cm
kalınlığında hamuru dilimleyin. 180 derecede 15 dakika pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra eritilmiş çikolataya batırın ve fındık kırığı serpin.
- Çikolata donana kadar 20 dakika buzdolabında tekrar bekletin. AFİYET OLSUN!
Yorumlar
Yorum Gönder