ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI TARİFİ


Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gramyer elması
  • 1/2 su bardağızeytinyağı
  • 1 adetbüyük boy kuru soğan
  • 2 dişsarımsak
  • 1 adethavuç
  • 1/2 su bardağıportakal suyu
  • 1 adetlimon suyu
  • 1 adetkesme şeker
  • 1 dalbiberiye
  • 1 tatlı kaşığıun
  • 1 tatlı kaşığıkırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığıtuz

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifinin Pişirme Önerisi

Yemeğimizi çok kısık ateşte pişirme konusunda dikkat edelim. Dağılmalarını önlemek için ara ara kontrol edelim.

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yer elmalarını soymadan sebze fırçasıyla güzelce fırçalayarak yıkayalım. Büyük boyda olanları küçüklerin boyutunda keselim. Yarım saat yarım limon suyunda bekletelim.
  2. Tencereye koyduğumuz zeytinyağı ısındıktan sonra ezilmiş sarımsak ve dilimlenmiş havuçları ilave edip biraz kavuralım. Biberiyeyi yapraklarını dalıdan ayırmadan içine atalım, lezzetini verdikten sonra çıkaralım. Ay şeklinde doğranmış kuru soğanlar ilave edelim.
  3. Soğanlar yumuşayıp şeffaf hal aldıktan sonra yer elmalarını ve unu ilave edelim ve bir süre daha kavrulduktan sonra kırmızı toz biber ve tuzu ilave edelim.
  4. Portakal suyu, yarım limon suyu ve üzerini çok geçmeyecek kadar su koyalım, ağır ateşte yer elmaları yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifinin Servis Önerisi

Biberiye yapraklarıyla süsleyelim.

Yorumlar