Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adetayıklanmış enginar
- 2 adethavuç
- 1 adetkuru soğan
- 3 adetpatates
- 1 adetkırmızı biber
- 1 çay bardağızeytinyağı
- 2 yemek kaşığıun
- 1 tatlı kaşığıtoz şeker
- 1,5 su bardağısoğuk su
- 1 adetlimon suyu
- 1 silme tatlı kaşığıtuz
- 1 tutamdereotu
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifinin Püf Noktası
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Enginarları limonla güzelce ovun ve her bir enginarı 5-6 üçgen dilim olacak şekilde kesip içine un ve limon suyu koyduğunuz su dolu bir kabın içerisine alıp bir kenarda bekletin.
- Kuru soğanı, havuçları, kırmızı biberi ve patatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayın.
- Geniş bir tencereye önce doğranmış kuru soğanları, üstüne havuçları, patatesleri ve kırmızı biberi kat kat olacak şekilde dizin.
- 4Enginarları süzün ve durulamayın. Onları da tencerenin en üstüne dizin.
- Tencereye 1,5 su bardağı soğuk suyu ve zeytinyağını ekleyin.
- Tuz ve şekeri de serpiştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde orta ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
- Pişme süresinin sonunda sebzelerin pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edin ve pişmiş olan yemeğinizi pişirdiğiniz tencerede ılıklaşmaya bırakın.
- Yemeğiniz ılıklaştıktan sonra üstünü dereotuyla süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifinin Servis Önerisi
Yemeğinizi dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder