Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 su bardağızeytinyağı
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 1 adetpatates
- 1 adetbüyük boy havuç
- 1 su bardağıdondurulmuş bezelye
- 8 adetayıklanmış enginar
- 2 adettaze sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağısu
- 1 tatlı kaşığıtoz şeker
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/4 demetdereotu
Servisi için:
Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Püf Noktası
Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.
Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Pişirme Önerisi
Kuru
soğan yerine bol miktarda incecik doğradığınız taze soğan, dereotu ve
bezelye karışımıyla da zeytinyağlı enginar yemeğini çiğden
hazırlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Servis Önerisi
Soğuk olarak servis yaptığınız zeytinyağlı sebze yemeği üzerine servisi esnasında ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder