Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogramtaze bakla
- 2 dişsarımsak
- 2 adetsoğan
- 1/2 çay bardağızeytinyağı
- 1/2 adetlimon suyu
- 1 adetkesme şeker
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 demetdereotu(süslemek için)
Zeytinyağlı Bakla Tarifinin Püf Noktası
Baklaların
kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.
Zeytinyağlı yemeklerinizde sızma zeytinyağı kullanmaya özen gösterin.
Zeytinyağlı yemeklerinizi pişiriken lezzetin tamamlanması için pişmeye
bırakmadan ve kapağını kapatmadan önce 1-2 yemek kaşığı ekstra
zeytinyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.
Zeytinyağlı yemeklerinizin sularının yoğun olmasını isterseniz bir tutam
un serpebilirsiniz.
Zeytinyağlı Bakla Tarifinin Pişirme Önerisi
Zeytinyağlı yemekler pişerken kesme şeker eklemek yemeğinize ekstra lezzet katacaktır.
Zeytinyağlı yemeklerinizi düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.
Zeytinyağlı Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklaları yıkayıp, ayıklayın. Ayıkladığınız baklaları kararmaları için limonlu suda bekletin.
- Soğanları küp küp doğayın. Sarımsakları ezerek soğanla harmanlayın.
- Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve soğan, sarımsak karışımını kavurun.
- Baklaların suyunu süzün ve soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
- Baklaları hafif kavurduktan sonra 4 su bardağı su ekleyin.
- Kesme şeker ve tuzu ilave edin. En son zeytinyağını yemeğin her yerine eşit denk gelecek şekilde baklaların üzerinde gezdirin.
- 25-30 dakika orta ateşte pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Zeytinyağlı Bakla Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine doğranmış dereotlarını ekleyin, yanına da sarımsaklı yoğurt pek bir yakışıyor aklınızda olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder