KAÇ KİŞİLİK
10 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
45 dakika
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 su bardağızeytinyağı
- 2 adetkuru soğan
- 2 yemek kaşığıdolmalık fıstık
- 1,5 su bardağıpirinç
- 10 adetorta boy dolmalık biber
- 2 su bardağısıcak su
- 1 adetorta boy domates (üzerlerini kapatmak için)
- 1 yemek kaşığıkuş üzümü
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 tatlı kaşığınane
- 1/2 tatlı kaşığıtoz şeker
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay kaşığıyenibahar
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alın ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip renk alana kadar kavurmaya devam edin.
- Dolmalık fıstıklar renk aldıktan sonra 1,5 su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar, yarım tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı naneyi de ekledikten sonra son kez karıştırın.
- 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, pirinçler diri kalacak şekilde 7-8 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Hazırladığınız dolma harcını, üst kapağını ve iç kısmını çıkardığınız yaklaşık 10- 15 adet dolmalık biberin içerisine doldurun. Ağız kısımlarında şişme ve pişme payı bırakmaya özen gösterin.
- Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin.
- Biberlerin üst kısımlarını ikiye bölünmüş cherry domates ile kapatın.
- Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
- Dolmaları, kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder