Zeytinli Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağısüt
- 1 su bardağısıvı yağ
- 1 adetyumurta beyazı
- 1 bardakılık su
- 1 tatlı kaşığışeker
- 1 tutamtuz
- 1 paketyaş maya
- 1 adetyumurta sarısı
- 4 su bardağıun (200 ml.lik standart su bardağı)
- 75 adetzeytin
- 4 adet büyük boydomates
Zeytinli Çiçek Poğaça Tarifinin Püf Noktası
Hamuru
yoğururken unu mutlaka eliyoruz. Üzerine süreceğimiz yumurta sarısının
içine biraz sıvı yağ katıp öyle sürüyoruz daha güzel kızarıyor.
Zeytinli Çiçek Poğaça Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişirmeden önce biraz tepside dinlendiriyoruz. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Zeytinli Çiçek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş bir yoğurma kabı alıp içine oda sıcaklığındaki süt, sıvığı yağ, ılık su, yumurta akı, şeker, tuz ve mayayı koyup karıştırıyoruz.
- Ardından unu ince delikli bir süzgeçten geçirerek ekleyip ve yavaş yavaş yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Eğer hala hamur elinize yapışıyorsa tekrar un ekleyip yoğurabilirsiniz.
- Kulak memesi kıvamında olması yeterli olacaktır. Hamur istenilen kıvama geldikten sonra üzerini nemli bir bez ile kapatarak yaklaşık olarak 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlendikten sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizin ortasında biraz açıp içine bir çay kaşığı zeytin koyup kapatın ve tekrar elinizin ortasında biraz bastırarak yassıltıp ve bir bıçakla kenarlarından birer çizik atıp ve çiçek şeklini veriyoruz.
- Hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayıp ve yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Hamurların ortasına domatesi yıldız şeklinde kesip kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180°lik fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Belki fırınlar biraz farklılık gösterebilir bu sebeple üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Kızardıktan sonra fırından çıkarıp biraz havalandırıyoruz. Daha sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder