Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramelenmiş un
- 12 gramtuz
- 50 gramtoz şeker
- 40 gramyaş maya
- 200 gramılık su
- 100 gramsüt
- 50 gramayçiçek yağı
- 50 gramtereyağ
- 1 küçük kavanozsiyah zeytin ezmesi
- 1 adetyumurta sarısı
- 2 yemek kaşığıhaşhaş tohumu
Zeytinli Açma Tarifinin Püf Noktası
Unu elleyerek kullanın.
Hamuru iyice yoğurun.
Mayanın etkisini göstermesi ve hamurunuzun hacimli olması için mayalanma süresini aceleye getirmeyin.
Zeytinli Açma Tarifinin Pişirme Önerisi
Açmalar kabaracağı için fırın tepsisine aralıklı dizin.
Zeytinli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya, ılık su ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz ve 10 dakika bekletiyoruz.
- 10 dakika sonra, unu eleyip bir kaba alıyor, tereyağ ve sıvıyağ dışındaki tüm malzemeleri(mayalı karışımı da) una ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamur toparlandıktan sonra sonra sıvıyağı da ekleyin ve hamuru tekrar yoğurun. Üzerine bir tülbent örterek dinlenmeye bırakın
- 30 dakika sonra hamurunuzu yaklaşık tenis topu büyüklüğünde porsiyonlara ayırın ve yuvarlayın. Tekrar üzerlerini örtün ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Sürenin sonunda porsiyonluk parçaları yassı ve uzun hale getirin. Önce içleri oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı, sonra da biraz zeytin ezmesi sürün. Hamuru rulo yapın ve ruloyu birkaç tur burun, iki ucunu birleştirin ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Bütün parça hamurlara bunu yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haş haş tohumu ile süsleyin.
- Önceden 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar 20 dakika civarı pişirin.
Zeytinli Açma Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz zeytin ezmesi yerine dilimlenmiş zeytin de kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder