Zerdeçallı ve Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 600 mililitretavuk suyu
- 1 adetsoğan
- 2 adethavuç
- 1 adetpatates
- 3 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığırendelenmiş taze zencefil
- 1 yemek kaşığızerdeçal
- 2 parçabrokoli
- 1 adet küçük boykereviz
- 1 bardaksüt
- 1 tatlı kaşığıköri
- 1 çay kaşığımuskat cevizi rendesi
- 2 yemek kaşığıtel şehriye
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 tatlı kaşığıtoz rezene tohumu
- 3 dalmaydanoz
- 1 yemek kaşığılimon kabuğu rendesi
- 1 adetlimon suyu
- 1 adettavuk göğsü
Zerdeçallı ve Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Tavuk suyunu tüm tavuğu haşlayarak yaparsanız daha besleyici ve sağlıklı olur.
Zerdeçallı ve Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk suyu için bir organik tavuğu 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 adet soğan, 600-700 ml soğuk su ile birlikte 1 saat pişirin.
- Pişen tavuğun suyunu süzüp kenara ayırın. Pişen tavuğun göğüs kısmını didikleyerek kenara ayırın.
- Havuç, patates, kereviz ve soğanı küp şeklinde doğrayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye tavuk suyunu ve sebzeleri ekleyin.
- Brokolinin çiçek kısımlarını küçük parçalara bölün ve kenara ayırın, sap kısımlarını ise küp şeklinde doğrayarak çorbaya ekleyin, altını açın.
- Zerdeçal, köri, toz rezene , rende zencefil, şehriye, tuz, ve karabiberi ekleyip düşük ısıda yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Havuç
ve patatesler yumuşadığında limon kabuğu rendesi, ılık süt, tereyağ,
brokoli çiçekleri, kıyılmış maydanoz, tavuk parçaları ve muskat
rendesini de ekleyerek bir beş dakika daha kaynatın.
Afiyet olsun.. - Taze limon suyu ekleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Zerdeçallı ve Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası Tarifinin Servis Önerisi
Limon suyu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder