Kanser Hücrelerini Öldürmekten Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye
Zerdeçal çayı, son zamanlarda adını daha sık duymaya başladığımız bir
içecek, adeta bir mucize. Doğanın bize sunduğu güzelliklerden zerdeçalın faydaları artık hemen herkes tarafından bilinirken, özellikle de içerdiği kurkumin
sayesinde kanser hücrelerini öldürüp gelişimini engellediği yönünde tıp
dünyasında gelişmeler varken, zerdeçal çayını da denemeden olmaz.
Bağışıklığı
güçlendirip soğuk algınlığı gibi hastalıkların da önünü kestiği için
tam bir kış çayı olan zerdeçal çayını gelin hep beraber yakından
tanıyalım; "Zerdeçal çayı nasıl yapılır?", "Zerdeçal çayının faydaları
neler?" sorularını yanıtlayalım.
Onu tanıyınca daha çok seveceksiniz.
Zerdeçal çayı tarifi, nasıl yapılır?
Zerdeçal
çayı, son zamanlarda adını daha sık duymaya başladığımız bir içecek,
adeta bir mucize. Doğanın bize sunduğu güzelliklerden zerdeçalın faydaları artık hemen herkes tarafından bilinirken, özellikle de içerdiği kurkumin
sayesinde kanser hücrelerini öldürüp gelişimini engellediği yönünde tıp
dünyasında gelişmeler varken, zerdeçal çayını da denemeden olmaz.
Bağışıklığı
güçlendirip soğuk algınlığı gibi hastalıkların da önünü kestiği için
tam bir kış çayı olan zerdeçal çayını gelin hep beraber yakından
tanıyalım; "Zerdeçal çayı nasıl yapılır?", "Zerdeçal çayının faydaları
neler?" sorularını yanıtlayalım.
Onu tanıyınca daha çok seveceksiniz.
Zerdeçal çayı tarifi, nasıl yapılır?
Aslında
bir baharat olan zerdeçalı artık aktarlarda ve süpermarketlerde
kolaylıkla bulabiliyoruz. Hem kök hem toz halinde satılan zerdeçaldan
bol şifalı bir çay hazırlamak ise çok kolay. Biz bu tarif için toz
zerdeçal kullanmanızı öneriyoruz, zira kök zencefili evde rendelemek
biraz zahmetli olabilir.
Zerdeçal çayı için malzemeler:
2 çay kaşığı öğütülmüş toz zerdeçal
2 su bardağı içme suyu
1 çay kaşığı zencefil
İsteğe göre bal ve limon suyu
Zerdeçal çayı nasıl hazırlanır?
Bir demlikte önce suyu kaynatın.
Su kaynadıktan sonra içine sırasıyla toz zerdeçalı ve zencefili ekleyin.
10 dakika demlenmesini bekleyin.
Demlendikten sonra çayı bir süzgeç yardımıyla bardağa alın ve biraz ılıdıktan sonra şifa niyetine için.
Tadından hoşlanmazsanız içine bal ve limon da ekleyebilirsiniz.
Zerdeçal çayı ne sıklıkla içilir?
Zerdeçal çayını günde bir
fincan içmeniz yeterli. Etkisini daha fazla göstermesi için sabah
saatlerinde içmeye özen gösterin deriz.
Her şeyin fazlası zararlı
olduğu gibi zerdeçal çayının da fazlası size yarardan fazla zarar
getirecektir. Özellikle safra ve mide sorunları olanlar zerdeçal çayını
daha dikkatli tüketsin ve mümkünse tüketmeden önce doktoruna danışsın
deriz.
Zerdeçal çayının faydaları
Anti-inflamatuar özellikler taşıdığından eklem ve kas ağrılarına iyi geliyor.
Çok
güçlü bir antioksidan olan zerdeçal çayı vücuttan ödemlerin atılmasını
sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklarla savaşıyor.
Soğuk algınlığına, özellikle boğaz ağrısına anında çözüm oluyor.
Hafızayı güçlendiriyor, konsantrasyon gücünü artırıyor, stresi azaltıyor.
İltihapları kurutuyor, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.
Kan
dolaşımını artırıyor, anemiye iyi geliyor, ağrılı regl dönemleri
yaşanmasına sebep olan rahim kistlerinin tedavisine destek oluyor.
Kalbin fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olarak kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Karaciğerin kendi kendini temizlemesine, detoks yapmasına yardım ediyor.
Antioksidan özellikleri sayesinde özellikle kuru ciltleri canlı ve yumuşak hale getiriyor.
Metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımına destek oluyor, böylelikle zayıflamak isteyenlerin de yardımına koşuyor.
En
önemlisini sona sakladık; içerdiği kurkumin pigmenti serbest
radikallere karşı savaşıp hücre zarlarının hasar görmesini engelliyor;
bu sebeple bilim insanları zerdeçalın yakın zamanda kansere çare
olabileceğini söylüyor. Düzenli olarak zerdeçal çayı tüketmek de bu
etkiyi destekliyor.
Not: Her ne kadar zerdeçal
çayının sağlığa sayısız faydası olsa da alerjik reaksiyonlar ve mide
sorunları oluşturması riskine karşı onu düzenli olarak tüketmeden önce
doktorunuza danışmayı unutmayın
Anti-inflamatuar özellikler taşıdığından eklem ve kas ağrılarına iyi geliyor.
Çok
güçlü bir antioksidan olan zerdeçal çayı vücuttan ödemlerin atılmasını
sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklarla savaşıyor.
Soğuk algınlığına, özellikle boğaz ağrısına anında çözüm oluyor.
Hafızayı güçlendiriyor, konsantrasyon gücünü artırıyor, stresi azaltıyor.
İltihapları kurutuyor, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.
Kan
dolaşımını artırıyor, anemiye iyi geliyor, ağrılı regl dönemleri
yaşanmasına sebep olan rahim kistlerinin tedavisine destek oluyor.
Kalbin fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olarak kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Karaciğerin kendi kendini temizlemesine, detoks yapmasına yardım ediyor.
Antioksidan özellikleri sayesinde özellikle kuru ciltleri canlı ve yumuşak hale getiriyor.
Metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımına destek oluyor, böylelikle zayıflamak isteyenlerin de yardımına koşuyor.
En
önemlisini sona sakladık; içerdiği kurkumin pigmenti serbest
radikallere karşı savaşıp hücre zarlarının hasar görmesini engelliyor;
bu sebeple bilim insanları zerdeçalın yakın zamanda kansere çare
olabileceğini söylüyor. Düzenli olarak zerdeçal çayı tüketmek de bu
etkiyi destekliyor.
Not: Her ne kadar zerdeçal
çayının sağlığa sayısız faydası olsa da alerjik reaksiyonlar ve mide
sorunları oluşturması riskine karşı onu düzenli olarak tüketmeden önce
doktorunuza danışmayı unutmayınız.
Yorumlar
Yorum Gönder