ZENCEFİLLİ BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİ


https://yemek.com/tarif/zencefilli-bal-kabagi-corbasi/#.V-4VL_CLTIU | Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 grambal kabağı
  • 1 adetbüyük boy patates
  • 1 adetbüyük boy soğan
  • 2 adethavuç
  • 2-3 adetkereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığıtaze zencefil
  • 1 litresu
  • 1 bardaksüt
  • 1 adetyumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığıun
  • 3 çorba kaşığızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi

Taze zencefil aroması daha güçlü olduğu için ilk tercih olmalı fakat bulunamazsa toz hali de kullanılabilir.Damak zevkinize göre içerisine 1 çay kaşığı Hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.

Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balkabağı,havuç ,patates ve zencefili arzuya göre rendeliyoruz veya minik küpler halinde doğruyoruz.
  2. Soğanı ve kereviz saplarını da diğer malzemelerle aynı büyüklükte doğruyoruz.Soğanı,suyunun çıkmaması için kesinlikle rendelemiyoruz.
  3. Hazırlanan malzemeleri zeytinyağı ile 2 dakika soteliyoruz ve su ekleyerek sebzeleri yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  4. Ayrı bir kapta yumurta ,un ve sütü çırpıyoruz.Hazırladığımız meyaneyi, içindeki malzemelerin ayrışıp kıvamının bozulmaması için kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  5. Son olarak tuz , karabiber ekleyerek ocağı kapatıyoruz. Çorbamızı biraz dinlenmesi için kenara alıyoruz.
  6. Çorbamız dinlenirken tereyağını eritip hafif kızdırdıktan sonra kırmızı pul biberi ilave ediyoruz.
  7. Kenara aldığımız çorbayı blender yardımıyla veya sık gözlü ince süzgeçten geçirerek krema kıvamına getiriyoruz.
  8. Fazla bekletmeden hazırladığımız tereyağlı sosu üzerine dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

    Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifinin Servis Önerisi

    Servis için hazırlayacağımız tereyağlı sosun içine 1 yemek kaşığı file badem ve kruton ekleyebilirsiniz

Yorumlar