Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 grambal kabağı
- 1 adetbüyük boy patates
- 1 adetbüyük boy soğan
- 2 adethavuç
- 2-3 adetkereviz sapı
- 1 tatlı kaşığıtaze zencefil
- 1 litresu
- 1 bardaksüt
- 1 adetyumurta sarısı
- 3 çorba kaşığıun
- 3 çorba kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 tatlı kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Taze
zencefil aroması daha güçlü olduğu için ilk tercih olmalı fakat
bulunamazsa toz hali de kullanılabilir.Damak zevkinize göre içerisine 1
çay kaşığı Hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balkabağı,havuç ,patates ve zencefili arzuya göre rendeliyoruz veya minik küpler halinde doğruyoruz.
- Soğanı ve kereviz saplarını da diğer malzemelerle aynı büyüklükte doğruyoruz.Soğanı,suyunun çıkmaması için kesinlikle rendelemiyoruz.
- Hazırlanan malzemeleri zeytinyağı ile 2 dakika soteliyoruz ve su ekleyerek sebzeleri yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta ,un ve sütü çırpıyoruz.Hazırladığımız meyaneyi, içindeki malzemelerin ayrışıp kıvamının bozulmaması için kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Son olarak tuz , karabiber ekleyerek ocağı kapatıyoruz. Çorbamızı biraz dinlenmesi için kenara alıyoruz.
- Çorbamız dinlenirken tereyağını eritip hafif kızdırdıktan sonra kırmızı pul biberi ilave ediyoruz.
- Kenara aldığımız çorbayı blender yardımıyla veya sık gözlü ince süzgeçten geçirerek krema kıvamına getiriyoruz.
- Fazla bekletmeden hazırladığımız tereyağlı sosu üzerine dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Zencefilli Bal Kabağı Çorbası Tarifinin Servis Önerisi
Servis için hazırlayacağımız tereyağlı sosun içine 1 yemek kaşığı file badem ve kruton ekleyebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder