Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığıpirinç
- 3 su bardağısu
- 1 su bardağıyoğurt(+2 yemek kaşığı)
- 1,5 yemek kaşığıun
- 1 yemek kaşığıkuru nane
- 1 çay kaşığıtuz
Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Yoğurtlu
karışımın içine pirincin pişme suyundan ilave etmeniz ve bunu azar azar
karışıma ilave etmeniz çorbanızın kesilmemesi için oldukça önemli bir
adım. Bu adımı çok dikkatli bir şekilde uygularsanız çorbanız kesilmez
ve tam istediğiniz kıvamı elde etmiş olursunuz.
Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişme aşamasında kıvamı çok koyu gelirse su ilave edebilirsiniz.
Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içine pirinç ve suyu alın.
- Pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
- Bu sırada bir kasenin içine yoğurt ve unu alın.
- Tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
- Ocaktaki pirincin pişme suyundan içine yaklaşık 5-6 yemek kaşığı ekleyin.
- Suyu azar azar ekleyin. Ekledikten sonra yoğurtlu karışıma iyice yedirmek için güzelce çırpın.
- İyice alıştırdığınız yoğurtlu karışımı, tenceredeki pirinç ve suyun içine bir ip kadar ince bir biçimde dökmeye başlayın. Bu aşamada çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Tüm karışımı içine aktardıktan sonra nane ve tuzunu da ekleyin.
- Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve afiyetle yiyin.
Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz naneyi bir miktar yağ ve pul biber ile yakarak çorbanızın üzerine dökebilir, bu şekilde servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder