Yumurtasız Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paketpetibör bisküvi
- 4 yemek kaşığıtereyağı
- 1 su bardağısüt
- 5 yemek kaşığıtoz şeker
- 3 yemek kaşığıkakao
Yumurtasız Mozaik Pasta Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz içerisine çikolata ilave edebilir, fındık, ceviz, fıstık gibi kuru yemişlerden ilave ederek de hazırlayabilirsiniz.
Yumurtasız Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisinde bisküvileri iri parçalar halinde kırın.
- Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını aktarın ve hafif eriyince içerisine kakaoyu ilave ederek hızlıca karıştırıp bütünleşmelerini sağlayın ve ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız tereyağı ve kakaonun üzerine süt ve toz şekeri ilave ederek yeniden ocağa alın. Şeker eriyip sosun kıvamı hafif koyulaşana kadar ısıtın.
- Isınan sosu ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Dinlenen ve soğuyan sosunuzu bisküvilerin üzerine gezdirin.
- Sos ve bisküvileri dikkatli bir şekilde, bisküvileri ezmemeye özen gösterin. Ardından harcı streç filmin üzerine aktarın ve silindir şeklini verip streç filme güzelce sarın.
- Streç filmin uçlarını kıvırın. Silindir şeklindeki mozaik pastanızı buzluğa kaldırın. Birkaç saat buzlukta donmasını sağlayın.
- Çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Yumurtasız Mozaik Pasta Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine çikolata sos gezdirebilir, Hindistan cevizi rendesiyle de servis edebilirsiniz.
Mozaik Pasta Buzlukta Ne Kadar Saklanır?
Mozaik
pastanın en önemli aşaması pastanın şeklini verdikten sonrası donma
süresi. ''Mozaik pasta nerede saklanır?'' diyenlerinizin için de mozaik
pasta buzlukta saklanır. ''Mozaik pasta ne kadar sürede donar?''
diyorsanız da eğer çok az bir süre buzlukta saklanırsa
bütünleşmeyecektir. Çok uzun süre kalırsa da buzlanacaktır ve kıvamı çok
sert olduğu için yenmeyecek duruma gelecektir. Eğer vaktiniz çok yoksa
ve mozaik pastanızı bir an önce afiyetle tüketmek istiyorsanız buzlukta
en az 2 saat bekletin. En ideal bekleme süresi ise 4 saat.
Eğer bu süre zarfının içerisinde donmamışsa biraz daha bekletmenizde
fayda var. En garantisi ise akşamdan yapıp sabah çıkarmak ve
dilimleyerek tüketmek.
Pudingle Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
Yumurta,
krema, tereyağı gibi malzemeler kullanmadan, çok pratik ve hafif bir
şekilde mozaik pasta yapmak isterseniz imdadınıza puding yetişiyor.
Bisküviler ve puding birleşince ortaya küçük büyük herkesin çok seveceği
bir tarif çıkıyor. Bu tarifi kesinlikle denemenizi öneriyoruz.
Buyursunlar pudingle mozaik pasta yapımı için gerekli malzemelere.
500 ml.süt
1 paket çikolatalı puding
1 paket petibör bisküvi
Pudingli Mozaik Pasta İçin Malzemeler:
Pudingli Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
Sütü bir tencereye alın ve üstüne çikolatalı puding toz karışımını ekleyin. Kaynayana ve göz göz olup koyulaşana dek pişirin. Ardından ocağın altını kapatın. Derin bir kabın içine bir paket pötibör bisküviyi iri iri kırın, üstüne sıcak çikolatalı pudingi boşaltın ve güzelce karıştırın. Streç film serdiğiniz bir baton kalıba, hazırladığınız karışımı dökün ve oda ısısına geldikten sonra buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün kalıbı bir servis tabağına ters çevirin ve streç film yardımıyla çıkartıp, streç filmi çekin. Dilimleyerek servis edin.
Mozaik Pastaya Nasıl Şekil Verilir?
Mozaik
pastaya dilerseniz kek kalıbında şekil verebilirsiniz, dilerseniz de
streç filmle sararak üçgen ya da silindir şekli verebilirsiniz. Silindir
şekli vermek için mozaik pastayı streç filmin ortasına yayın ve sağdan
solda kaparatarak rulo şeklinde yuvarlayın. Buzlukta bekletin. Üçgen
şekli vermek için kenarlarından bastırarak yukarıya doğru şekil verin ve
üçgen oluşturup buzlukta saklayın. Kek kalıbında şekil vermek için
streç filmi kek kalıbına yerleştirin. Mozaik pasta harcını içerisine
aktarın. Streç filmle sağdan soldan toparlayıp üzerini kapatın. Buzlukta
dondurun.
Yorumlar
Yorum Gönder