Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetavokado
- 1/2 adetlimon
- 1 tutamdeniz tuzu
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- 2 dilimekşi mayalı ekmek
Avokadolu tost için:
- 2 adetyumurta
- 1/3 çay bardağısüt
- 1 tutamdeniz tuzu
- 1 tutamçekilmiş renkli tane karabiber
Çırpılmış yumurta için:
Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost Tarifinin Püf Noktası
Avokadolarınız olgunlaşmış değilse pirinç dolu bir kese kağıdına koyun, bir gece bekleyin. Ertesi gün mucizeye tanık olun.
Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost Tarifinin Pişirme Önerisi
Çırpılmış
yumurtayı pişirirken ateş çok yüksek olursa yumurtanın dokusu bozulur,
çok düşük olursa da istediğiniz kıvamı tutturamazsınız. Orta sıcaklığı
tercih edin, pişman olmayın.
Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost Tarifi Nasıl Yapılır?
- İki yumurtayı bir kaseye kırın ve içine sütü ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekledikten sonra karışımı iyice çırpın.
- Önceden ısıttığınız tavaya yumurtayı dökün ve ocağı orta ateşe getirin.
- Yumurtanızı tavaya döktükten sonra yaklaşık 1 dakika boyunca tahta kaşığınızla yumurtanızı yavaş yavaş katlayarak tek bir yere toplayın. Bu katlama işlemini yaptıkça yumurtanın kat kat ve dalgalı bir şekilde piştiğini göreceksiniz.
- Yumurtanın sululuğu gittikten ve kat kat olduğunu gördükten sonra kurumadan tavadan alın.
Çırpılmış yumurta için:
- Olgunlaşmış avokadoyu ortasından kesin, çekirdeğini çıkarın ve bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırın.
- Dilimlenmiş ya da minik minik kesilmiş avokadoyu bir kasede yarım limonun suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzla birlikte kaşık yardımıyla ezin.
- Üzerine göz kararı zeytinyağı gezdirdiğiniz ekşi maya ekmeklerinizi tavada arkalı önlü ısıtın.
- Avokado karışımınızı iki dilim kızarmış ekmeğin üzerine paylaştırın ve çırpılmış yumurtayı da avokadonuzun hemen üzerine ekleyin.
- Yanına bir de portakal suyu sıkarsanız sizden güzeli yok. Afiyetler olsun!
Avokadolu tost için:
Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost Tarifinin Servis Önerisi
Yumurtayı
ekmeğin üzerine koyduktan sonra ağzınızın tadına göre deniz tuzu, çörek
otu ve kırmızı pul biberle süsleyebilir, hatta üzerine çok az
zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder