YULAF EZMESİ TARİFİ

Yulaf Ezmesi Tarifi

Yulaf Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığıyulaf
  • 1 su bardağısu
  • 1 çay bardağıbadem sütü
  • 1 adet orta boymuz
  • 1/2 çay kaşığıtarçın
  • 1 tatlı kaşığıayçekirdeği içi
  • 1 tatlı kaşığıkabak çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığıkuru üzüm
  • 1 yemek kaşığıyaban mersini

    Yulaf Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Bir minik tencerenin içine yulafları aktarın.
    2. Üzerine suyu ve badem sütünü ilave edin.
    3. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın.
    4. 3-4 dakika içinde yulafla şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
    5. Muzun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın.
    6. Ardından yulafların içine ilave edin.
    7. İçine tarçın, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, yaban mersini, kuru üzüm ekleyin ve karıştırın.
    8. Üzerini süsleyerek afiyetle tüketin.

    Yulaf Ezmesi Tarifinin Servis Önerisi

    Üzerini kuru meyveler ve tarçınla süsleyerek servis edin.

Yorumlar