Yulaf Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığıyulaf
- 1 su bardağısu
- 1 çay bardağıbadem sütü
- 1 adet orta boymuz
- 1/2 çay kaşığıtarçın
- 1 tatlı kaşığıayçekirdeği içi
- 1 tatlı kaşığıkabak çekirdeği içi
- 1 yemek kaşığıkuru üzüm
- 1 yemek kaşığıyaban mersini
Yulaf Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir minik tencerenin içine yulafları aktarın.
- Üzerine suyu ve badem sütünü ilave edin.
- Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın.
- 3-4 dakika içinde yulafla şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
- Muzun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın.
- Ardından yulafların içine ilave edin.
- İçine tarçın, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, yaban mersini, kuru üzüm ekleyin ve karıştırın.
- Üzerini süsleyerek afiyetle tüketin.
Yulaf Ezmesi Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini kuru meyveler ve tarçınla süsleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder