YOĞURTLU PANCAR MEZE TARİFİ

https://yemek.com/tarif/yogurtlu-pancar-mezesi/ | Yoğurtlu Pancar Mezesi Tarifi

Yoğurtlu Pancar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boypancar
  • 5 yemek kaşığıyoğurt
  • 1 çay bardağıtoz ceviz içi
  • 1 yemek kaşığıtahin
  • 1 çay kaşığıtuz

    Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 5-6 dalmaydanoz

Yoğurtlu Pancar Mezesi Tarifinin Püf Noktası

Pancarların çok yumuşak olmamalarına ve mutlaka varsa fazla sularının süzdürülmüş olmasına dikkat edin. Yoğurdunuz kıvamı ne kadar koyu olursa sulanma riski de o kadar azalır.

Yoğurtlu Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir minik tencerenin içerisine 1,5 su bardağı kadar su koyun ve kaynatın.
  2. Pancarların kabuklarını soyacak yardımıyla soyun ve kaynamakta olan suyun içerisine atın.
  3. Pancarlar hafif yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın. Çıkarıp hafif soğumaya bırakın.
  4. Yoğurdun varsa suyunu süzdürün. Bir tabağın içine alın ve diğer malzemelerle karıştırın. Yoğurdunuz ne kadar koyu kıvamlı olursa sulanma riski o kadar azalır.
  5. Pancarlar soğuduğunda rendeleyin ve süzgecin üzerine alıp fazla suyunu süzdürün. Ardından yoğurtlu karışımın içerisine ilave edip karıştırın.
  6. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve maydanozlarla süsleyerek servis edin.

Yorumlar