Yoğurtlu Pancar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boypancar
- 5 yemek kaşığıyoğurt
- 1 çay bardağıtoz ceviz içi
- 1 yemek kaşığıtahin
- 1 çay kaşığıtuz
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 5-6 dalmaydanoz
Üzeri için:
Yoğurtlu Pancar Mezesi Tarifinin Püf Noktası
Pancarların
çok yumuşak olmamalarına ve mutlaka varsa fazla sularının süzdürülmüş
olmasına dikkat edin. Yoğurdunuz kıvamı ne kadar koyu olursa sulanma
riski de o kadar azalır.
Yoğurtlu Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir minik tencerenin içerisine 1,5 su bardağı kadar su koyun ve kaynatın.
- Pancarların kabuklarını soyacak yardımıyla soyun ve kaynamakta olan suyun içerisine atın.
- Pancarlar hafif yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın. Çıkarıp hafif soğumaya bırakın.
- Yoğurdun varsa suyunu süzdürün. Bir tabağın içine alın ve diğer malzemelerle karıştırın. Yoğurdunuz ne kadar koyu kıvamlı olursa sulanma riski o kadar azalır.
- Pancarlar soğuduğunda rendeleyin ve süzgecin üzerine alıp fazla suyunu süzdürün. Ardından yoğurtlu karışımın içerisine ilave edip karıştırın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin ve maydanozlarla süsleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder