Yoğurtlu Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
3 su bardağısu
2,5 su bardağıtoz şeker
1 dilimlimon
Yoğurtlu Kalburabastı Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz
içerisine ceviz ilave ederek de tarifimizi hazırlayabilirsiniz. Unu
ilave ederken azar azar ilave etmeye özen gösterin. Ele yapışmayan
yumuşacık bir hamur elde edin. Üzerine dilerseniz Hindistan cevizi,
Antep fıstığı vb serpebilirsiniz. Kalburabastı hamurunun daha şekerli
olmasını isterseniz içerisine 3-4 yemek kaşığı kadar pudra şekeri ilave
edebilirsiniz. Daha kıyır kıyır bir hamur elde etmek istiyorsanız
içerisine 1 çay bardağı kadar eritilmiş tereyağı ekleyip sıvı yağ
miktarını da 1/2 su bardağı kadar azaltabilirsiniz
Yoğurtlu Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti
hazırlayarak işe başlayın. Tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine
alıp şeker eriyip, güzelce kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca
ocaktan alın. Limonunu içerisinden çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya
bırakın.
- Kalburabastının un hariç tüm malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
- Üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşacık kıvamda bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız
hamuru streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Vaktiniz yoksa dinlendirmeden şekil verme aşamasına da geçebilirsiniz.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Yuvarlayıp varsa kalburunuza yoksa rendenizin kalın kısmına bastırın.
- Yağlanmış
fırın tepsisine aktarın, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 - 25
dakika kadar pişirin. Üzeri hafif renk değiştirince fırından alın.
- Kalburastılar
sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbetini çekince üzerine
Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyetler olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder