Yoğurtlu Havuçlu Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adethavuç
- 1 adetsoğan
- 4 yemek kaşığıyoğurt
- 2 dişsarımsak
- 2 yemek kaşığısu
- 3 yemek kaşığısıvı yağ
Yoğurtlu Havuçlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı küp küp doğrayalım ve havuçlarımızı soyup, rendeleyelim.
- Daha sonra bir tavaya, sıvı yağ dökelim ve soğanı yaklaşık 1 dakika kavuralım.
- Soğanın üzerine havuçları ekleyip, yumuşayana kadar kavuralım.
- Havuç karışımı kavrulana kadar mezemizin sosunu hazırlayalım. Bunun için sarımsağımızı ezelim ve üzerine suyu ilave edip karıştıralım.
- Yoğurdumuzu da karıştıralım. Son olarak sarımsağı yoğurda ekleyip, karıştıralım. Sosumuz hazır.
- Yumuşayan havuçlu karışımımız, hafif soğuyunca üzerine yoğurtlu sosumuzdan dökelim. Afiyet olsun.

Yorumlar
Yorum Gönder