YOĞURTLU HAVUÇLU MEZE TARİFİ

Yoğurtlu Havuçlu Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adethavuç
  • 1 adetsoğan
  • 4 yemek kaşığıyoğurt
  • 2 dişsarımsak
  • 2 yemek kaşığısu
  • 3 yemek kaşığısıvı yağ

Yoğurtlu Havuçlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı küp küp doğrayalım ve havuçlarımızı soyup, rendeleyelim.
  2. Daha sonra bir tavaya, sıvı yağ dökelim ve soğanı yaklaşık 1 dakika kavuralım.
  3. Soğanın üzerine havuçları ekleyip, yumuşayana kadar kavuralım.
  4. Havuç karışımı kavrulana kadar mezemizin sosunu hazırlayalım. Bunun için sarımsağımızı ezelim ve üzerine suyu ilave edip karıştıralım.
  5. Yoğurdumuzu da karıştıralım. Son olarak sarımsağı yoğurda ekleyip, karıştıralım. Sosumuz hazır.
  6. Yumuşayan havuçlu karışımımız, hafif soğuyunca üzerine yoğurtlu sosumuzdan dökelim. Afiyet olsun.

Yorumlar