Yoğurtlu Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağısu
- 1/2 adetlimonun suyu
- 4 adetenginar
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 demetsemizotu
- 1,5 kasesüzme yoğurt
Yoğurtlu Enginar Tarifinin Pişirme Önerisi
Enginarlarınızın kararmalarını önlemek için temizledikten sonra limonlu suyun içinde haşlayın.
Yoğurtlu Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yarım limonun suyu suyun içine ilave edin ve kaynamaya bırakın.
- Limonlu suyun içine enginarları ilave edin. Pişmeye bırakın.
- Haşlanınca sudan alın.
- Semizotlarını iyice yıkayın. Yaprak kısımları doğrayın.
- Süzme yoğurtla semizotlarını karıştırın.
- Haşlanmış enginarların içine hazırladığınız semizotlu yoğurtlu karışımı ilave edin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Yoğurtlu Enginar Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini ceviz içi ve pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder