Ana içeriğe atla
Yoğurtlu Börek Tarifi İçin Malzemeler
6 adetyufka
300 gramtereyağı
1/2 su bardağısıvı yağ
3 su bardağıyoğurt
Üzeri için:
2 adetyumurta sarısı
4 yemek kaşığı susam
Yoğurtlu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın.Yoğurdu güzelce çırpın mayonez kıvamında olmalı, gerekirse çok az su ilave edip tekrar çırpın.Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve üstünü bir fırça ile her yeri
yağlanacak şekilde yağlayın.Çırpılmış yoğurttan yaklaşık 3 kaşık alın
bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün.Üstüne ikinci yufkayı yayın, aynı işlemleri yapın ve 3. Yufkayı da serip
aynı işlemleri yaptıktan sonra bir bıçak yarımı ile yufkanızı önce
ikiye sonra dörde, sonra her bir parçayı 8'e olacak şekilde kesin.
- Geniş kenarından ucuna doğru biraz gevşek bir sigara böreği sarar
gibi sarın.Diğer 3 yufkayı da bu şekilde hazırlayın, böylece 64 adet
minik yoğurtlu böreğiniz olacak.
- Yağlı kağıt serilmiş bir
fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürüp susam
serptikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana
dek yaklaşık 20 dakika pişirin.Fırından alın ve ılıklaşınca servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder