Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetorta boy yer elması
- 1/4 adetorta boy havuç
- 1 yemek kaşığıesmer bulgur
- 1 tatlı kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığıyoğurt
- 2 tatlı kaşığıtam buğday unu
- 1 adetyumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığıbuğday ruşeymi
- 1 adettaze soğan
Servisi için:
Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tarifinin Püf Noktası
Tereyağını
son olarak ilave etmeye, terbiye karışımını yumurtanın kesilmemesi için
azar azar çorba karışımına eklemeye özen gösterin.
Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını soyduğunuz yer elması ve havucu rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
- Rendelenmiş sebzeler ve esmer bulguru, mini tencereye aldıktan sonra üzerini üç parmak kadar geçecek suyla birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Küçük bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Sebzeler pişmek üzereyken çorba suyundan bir kepçe alıp yoğurtlu karışımla birlikte hızlıca karıştırın.
- Kıvamını açtığınız yoğurtlu terbiye karışımını, azar azar dökerek tencerede pişmekte olan çorba karışımına ekleyin.
- Terbiyesini eklediğiniz çorbayı, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladığında tereyağı katıp 2-3 dakika pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın.
- Minik gurmeye servisi esnasında buğday ruşeymi ve incecik kıyılmış taze soğan ilave ettikten sonra ılık olarak servis edin.
Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tarifinin Servis Önerisi
Taneli ve pürüzlü yemekler yemeyen bebekler için; son olarak çorbayı blenderdan geçirin.
Yorumlar
Yorum Gönder