YER ELMALI YOĞURT ÇORBASI ( +8 AY ) TARİFİ

Yer Elmalı Yoğurt Çorbası Tarifi

Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetorta boy yer elması
  • 1/4 adetorta boy havuç
  • 1 yemek kaşığıesmer bulgur
  • 1 tatlı kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığıyoğurt
  • 2 tatlı kaşığıtam buğday unu
  • 1 adetyumurta sarısı

    Servisi için:

  • 1 tatlı kaşığıbuğday ruşeymi
  • 1 adettaze soğan

Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tarifinin Püf Noktası

Tereyağını son olarak ilave etmeye, terbiye karışımını yumurtanın kesilmemesi için azar azar çorba karışımına eklemeye özen gösterin.

Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını soyduğunuz yer elması ve havucu rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
  2. Rendelenmiş sebzeler ve esmer bulguru, mini tencereye aldıktan sonra üzerini üç parmak kadar geçecek suyla birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
  3. Küçük bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  4. Sebzeler pişmek üzereyken çorba suyundan bir kepçe alıp yoğurtlu karışımla birlikte hızlıca karıştırın.
  5. Kıvamını açtığınız yoğurtlu terbiye karışımını, azar azar dökerek tencerede pişmekte olan çorba karışımına ekleyin.
  6. Terbiyesini eklediğiniz çorbayı, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladığında tereyağı katıp 2-3 dakika pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın.
  7. Minik gurmeye servisi esnasında buğday ruşeymi ve incecik kıyılmış taze soğan ilave ettikten sonra ılık olarak servis edin.

Yer Elmalı Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tarifinin Servis Önerisi

Taneli ve pürüzlü yemekler yemeyen bebekler için; son olarak çorbayı blenderdan geçirin.

Yorumlar