Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağısüt
- 1,5 su bardağıtoz şeker
- 150 gramtereyağ
- 4 kahve fincanıelenmiş un
- 1 yemek kaşığınişasta
- 2 adetdamla sakızı
- 1 silme yemek kaşığıvanilya özütü
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifinin Püf Noktası
Unu
elemek topaklanmayı önler.
Bu tür muhallebilerde çırpma teli kullanmak topaklanmayı önler. Eğer
karışımız topaklanırsa mikser yardımıyla pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
Un ve tereyağını kavururken unun fazla kavrulup tadını bozmasına izin
vermeyin bu yüzden kısık ateş kullanarak olacak olumsuzlukları önleyin.
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifinin Pişirme Önerisi
Çırpıcıyla karıştırmayı hiç bırakmayın.
Pişirme işlemi yaparken kısık ateş kullanmaya özen gösterin.
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını derin bir tencerede eritin.
- Eriyen tereyağının üzerine elenmiş unu ekleyin ve unu orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla 3 dakika kadar kavurun.
- Şekeri ekleyin ve şöyle bir karıştırın.
- Hemen ardından sütü ekleyin.
- Nişastayi 2,3 kaşık soğuk suda çözdürüp onu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Damla sakızlarını havanda toz haline getirin ve sütlü karışıma ekleyin. Eğer damla sakızınız yoksa 1 tatlı kaşığı damla sakızı özütü de kullanabilirsiniz.
- Hemen ardından vanilyayı da ekleyin.
- Bu süre içerisinde karıştırmayı sakın bırakmayın. Muhallebi kıvam aldıktan sonra sıkı bir süzgeçten geçirin ve 10 dakika soğumaya bırakın.
- 10 dakika sonra 2-3 dakika boyunca bir mikser yardımıyla çırpın. Bu işlem kıvamını güzelleştirecektir.
- Son olarak servis kaplarına alın. İsterseniz çukur, tek kişilik kaselere koyabilir, isterseniz ıslattığınız büyük dikdörtgen veya kare cam bir kaba alabilirsiniz. Büyük kaba koyarsanız sonrasında kendiniz porsiyonlayabilirsiniz.
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz üzerine tarçınla şekiller verebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder