Vişneli bamya tarifi için malzemeler
- 1 kg taze bamya
- 250 g çekirdeksiz vişne
- 2 soğan
- 100 ml zeytinyağı
- Tuz
- 2 adet kesme şeker
Vişneli bamya Nasıl Yapılır
Vişnenin rengini verdiği bu muhteşem yemeği mutlaka denemelisiniz.
- Bamyaları ayıklayıp limonlu suda bekletin.
- Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında sararana kadar kavurun. Suda bekleyen bamyaları ekleyin. Daha sonra çekirdekleri ayıklanmış vişneleri, tuzu ve kesme şekeri ilave ettikten sonra yarım çay bardağı su ile pişirin.En üste vişne ve vişne suyunu ilave ettikten sonra kapağını kapatın harlı ateşte 15 kısık ateşte de 15 dk pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder