VETRİKA TARİFİ OSMANLI MUTFAĞINDAN


Vetrika Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru İçin:

  • 300 gramtereyağı
  • 600 gramun
  • 1,5 su bardağısu
  • 5 adetyumurta

    Kıymalı Harç İçin:

  • 1 adetsoğan
  • 150 gramdana kıyma
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ

    Peynirli Harç İçin:

  • 1 su bardağılor peyniri
  • 1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)

    Vetrika Tarifi Nasıl Yapılır?

      Kıymalı Harç Yapılışı:

    1. Bir tavada sıvı yağını kızdırın. Üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene dek kavurun. Yemeklik doğramış olduğunuz soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.

      Peynirli Harç Yapılışı:

    1. Lor peyniri ve kıymış olduğunuz maydanozu bir kasede karıştırın.

      Hamurun Yapılışı ve Birleştirme Aşaması:

    1. Tereyağını derin bir tencerede eritin. Üzerine unu ilave edip 3-4 dakika kadar kavurun.
      vetrikay1
    2. Kavrulmuş olan unun üzerine suyu azar azar ilave ederek iyice yedirin. Spatula veya tahta kaşık yardımıyla hafifçe bastırarak karıştırın.
      vetrikay2
    3. Toparlanmış bir hamur elde ettiğinizde tencereyi ocaktan alın ve hamuru tencerenin içerisinde, oda sıcaklığında, ılımaya bırakın.
      vetrikay3
    4. Hamur tenceredeyken, yumurtaları teker teker ekleyerek hamura güzelce yedirin. Elde ettiğiniz yumuşak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
      vetrikay4
    5. Tepsiye dizdiğiniz hamurların ortasına parmağınızı batırıp küçük dokunuşlarla çukurlar açın. 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
      vetrikay5
    6. Fırından çıkardıktan sonra arzuya göre kıymalı veya peynirli harcı doldurun
      vetrikay6
    7. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin!
      vetrikay8

Yorumlar