Vetrika Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gramtereyağı
- 600 gramun
- 1,5 su bardağısu
- 5 adetyumurta
Hamuru İçin:
- 1 adetsoğan
- 150 gramdana kıyma
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 2 yemek kaşığısıvı yağ
Kıymalı Harç İçin:
- 1 su bardağılor peyniri
- 1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)
Vetrika Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tavada sıvı yağını kızdırın. Üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene dek kavurun. Yemeklik doğramış olduğunuz soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
Kıymalı Harç Yapılışı:
- Lor peyniri ve kıymış olduğunuz maydanozu bir kasede karıştırın.
Peynirli Harç Yapılışı:
- Tereyağını derin bir tencerede eritin. Üzerine unu ilave edip 3-4 dakika kadar kavurun.
- Kavrulmuş
olan unun üzerine suyu azar azar ilave ederek iyice yedirin. Spatula
veya tahta kaşık yardımıyla hafifçe bastırarak karıştırın.
- Toparlanmış
bir hamur elde ettiğinizde tencereyi ocaktan alın ve hamuru tencerenin
içerisinde, oda sıcaklığında, ılımaya bırakın.
- Hamur
tenceredeyken, yumurtaları teker teker ekleyerek hamura güzelce
yedirin. Elde ettiğiniz yumuşak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar
koparın ve elinizde yuvarlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine
aralıklı olarak dizin.
- Tepsiye
dizdiğiniz hamurların ortasına parmağınızı batırıp küçük dokunuşlarla
çukurlar açın. 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra arzuya göre kıymalı veya peynirli harcı doldurun
- Sevdiklerinizle afiyetle tüketin!
Hamurun Yapılışı ve Birleştirme Aşaması:
Yorumlar
Yorum Gönder