Truff Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetbaton kek
- 1 paketsüt kreması
- 1/2 bardaksüt
- 1 paketbitter çikolata
Truff Tarifinin Püf Noktası
Yazının
içeriğinde de belirttiğim gibi marketten alacağınız baton keklerle
yahut kendi yaptığınız keklerden artanları parçalayarak ön hazırlığınızı
yapabilirsiniz. Ben ekstra meyve kullanmak istemediğimde meyveli/
üzümlü hazır keklerden kullanıp işi daha da kolaylaştırıyorum. Fakat siz
dilediğiniz meyve yahut kuru yemişlerle içeriği
zenginleştirebilirsiniz.
Truff Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü ve süt kremasını bir ısıtma kabına alıp ısıtmaya başlayın. Kaynamaya yakın bitter çikolatayı birkaç parçaya kırıp kontrollü olarak eritin.
- Genişçe bir kapta baton pastalarınızı güzelce kırıklayın. Rondo kullanacaksanız düşük devirde ve kısa sürede işlemi tamamlayın ki iyice una dönüşmesin.
- Bu aşamada arzu edenler içerisine kırıklı ceviz, kırıklı üzüm yahut üzüm kurusu ekleyebilirler. Miktarını siz belirleyebilirsiniz. Ben daha pratik davranıp marketten alacağım keki, meyveli bir kek olarak seçiyorum. Dolayısıyla fazladan bir şey ilave etmesem bile aynı sonucu elde ediyorum.
- Sütlü karışımı ekleyip malzemeye harmanlayarak özleştirin.
- Harmanladığınız bu iç harcı buzdolabında bir-iki saat dinlendirin.
- Dolaptan aldığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde yuvarlayıp sıkılaştırın.
- Farklı kaplara üzerini kaplamak için yeşil fıstık, Hindistan cevizi, pasta süsleme malzemeleri yahut kırıklı ceviz, file badem, kırıklı fındık vb... koyun. Truff'lerinizi bu malzemelerden dilediğinize bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizin.
- Truff'lerinizi buzdolabında en az üç saat kadar dinlendirip servise alın.
Truff Tarifinin Servis Önerisi
Süslemek
için Kuru üzüm / ince kıyılmış kayısı / kırıklı ceviz / kırıklı fındık/
Hindistan cevizi / yeşil fıstık / pasta kaplama malzemesi
kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder