TRABZON USULÜ KUYMAK TARİFİ


Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığımısır unu
  • 1 su bardağısıcak su
  • 80 gramtrabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri)

Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavaya alın ve yakmadan, orta ateşte eritin.
  2. Eriyen tereyağın üzerine mısır ununu ekleyin ve karıştırın.
  3. Kavrulan mısır unu göz göz olmaya başlayınca, yavaş yavaş sıcak suyu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Suyla birlikte 2 dakika daha kavurun ve altını kısın.
  5. Peynirleri ilave edin ve karıştırmadan erimesini bekleyin.
  6. Peynirler erimeye başlayınca sadece 2-3 kere alttan üste doğru karıştırın ve kısık ateşte tereyağın üste çıkmasını bekleyin.
  7. Tereyağı üste çıktığında ocaktan alın ve servis edin.Afiyet olsun.

Yorumlar